rss

VW prezinta la Frankfurt versiunile BlueMotion ale lui Polo, Golf si Passat

  1. 03/09/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Golf Bluemotion, Passat BlueMotion, Polo bluemotion, Volkswagen, Volkswagen bluemotion
    Vezi toate fotografiile (11)

    Volkswagen a anuntat ca versiunile de serie ale noului Polo si ale modelelor deja existente pe piata, Golf si Passat, din gama BlueMotion vor fi prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Cele trei variante ecologice se remarca printr-un consum de combustibil si emisii de CO2 foarte reduse. Polo BlueMotion si Golf BlueMotion au putut fi admirate deja in primavara, la Geneva, sub forma de concept pre-productie, insa acum va fi prima data cand isi vor face aparitia in public in versiunea finala de serie. In schimb, Volkswagen a imbunatatit Passat BlueMotion prin schimbarea motorului de care acesta dispunea pana acum.

    VW Polo BlueMotion vine echipat cu noul motor 1.2 TDI care produce 75 CP, la fel ca actualul 1.4 TDI, dar care se lauda cu un consum mediu de doar 3,3 l/100 km si cu emisii de gaze de numai 87 grame pentru fiecare km parcurs. Astfel, Polo BlueMotion devine una dintre cele mai curate masini de pe piata.

    VW Golf BlueMotion este propulsat de noul TDI de 1,6 litri care dezvolta 105 CP si 250 Nm de cuplu. Consumul mediu anuntat de constructor este de 3,8 l/100 km, in timp ce emisiile de gaze sunt cifrate la 99 g CO2/km. Pentru a atinge "suta", acest model are nevoie de 11,3 secunde, iar viteza de top este de 190 km/h.

    Ultimul, dar nu cel din urma, VW Passat BlueMotion a primit acelasi motor 1.6 TDI de 105 "cai" ca Golf BlueMotion. Acesta consuma in medie 4,4 l/100 km (cu 0,5% mai putin decat versiunea anterioara) si degaja in aer 114 g CO2/km. Noua versiune ecologica a Passat-ului accelereaza de la 0-100 km/h in 12,5 secunde si atinge o viteza maxima de 193 km/h.

    Toate cele trei modele din gama BlueMotion dispun standard de sistem Start/Stop, de pneuri cu rezistenta minima la rulare, de filtru de particule si de o transmisie cu trepte lungi. Ele vor aparea spre sfarsitul acestui an.

    Vizualizari: 2329