rss

Editie limitata: VW Golf V GTI V50

  1. 06/04/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Volkswagen, Volkswagen gti, Vw, Vw golf
    Vezi toate fotografiile (5)

    Nu va entuziasmati prea tare pentru ca ceea ce vedeti este doar o serie limitata derivata din Volkswagen Golf V, care este propulsata de un motor de 246 CP. Insa si mai trist este faptul ca europenii nu se vor putea bucura de ea deoarece este disponibila doar pentru clientii din Singapore si nu se stie daca se intentioneaza lansarea sa si pe alte piete din lume.

    Inainte de a intra in detaliile tehnice, trebuie sa precizam ca unele upgrade-uri au fost furnizate de tunerul german APR specializat in prepararea de modele VW si Audi.

    Sub capota se gaseste un motor 2.0 FSI cu 4 cilindri care produce acum o putere cu 46 CP mai mult, adica 246 CP, in timp ce cuplul motor a fost sporit cu 102 Nm, ajungandu-se la un moment maxim de 382 Nm. Conectat la o transmisie DSG cu 6 trepte, propulsorul ajuta masina sa sprinteze de la 0-100 km/h in 5,6 secunde, cu 1,3 secunde mai rapid decat un GTI de serie, si sa atinga o viteza de top de 261 km/h, superioara celei cu care este creditat GTI-ul de baza (233 km/h).

    Aceste cifre sunt posibile cu ajutorul unor upgrade-uri de performanta, cum ar fi un ECU "Stage 1" prin care a fost sporita puterea, un sistem de franare imprumutat de pe VW R32, care este prevazut cu discuri ventilate fata/spate, un sistem de evacuare Volkswagen Performance si un set de jante din aliaj de 18 inch, care sunt imbracate cu pneuri Pirelli P Zero de 225/40 R18. De asemenea, masina a primit si un kit aerodinamic absolut nou, care este completat de o nuanta pentru caroserie in doua culori, alb si negru.

    Ca dotari, VW Golf GTI V50 este echipat standard, intre altele, cu sistem de climatizare Climatronic, levier pentru schimbatorul de viteze din piele si cu insertii din aluminiu, faruri bi-xenon, geamuri fumurii, trapa electrica din sticla actionata electric, display multifunctional si suspensii sport. La capitolul siguranta, modelul vine cu centuri de siguranta in 3 puncte de prindere pentru toti ocupantii, ABS, ESP, ASR, EDL si 11 airbag-uri.

    Vizualizari: 3020