rss

Volvo reinvie gama R

  1. 19/11/2009
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: S60, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu toate ca multi nu pot asocia marca Volvo cu performanta, constructorul suedez a oferit mai multe variante sportive notabile in trecut, prin gama de performanta R. Modelul S60 R, de exemplu, a fost introdus in 2003 si ascundea sub capota un motor de 300 CP, cuplat la o cutie manuala cu 6 trepte de viteza si sistem de tractiune integrala Haldex.

     

    Din pacate, in 2007, Volvo a decis sa renunte la acest brand si sa-l inlocuiasca cu eticheta R-design in anul urmator. R-Design este insa, in esenta, o gama de accesorii si stil pentru autovehiculele Volvo.

     

    Unul dintre motivele care au stat la baza disparitiei gamei R a fost imaginea Volvo ca brand de performanta. Din pacate, cea mai mare parte a clientilor Volvo nu sunt interesati de automobile de performanta, iar cei care vor sa-si cumpere un autovehicul sportiv nu se gandesc sa testeze un Volvo.

     

    De aceea nu este surprinzator nici faptul ca Volvo a vandut mai putin de o treime din gama sa de masini de performanta R.

     

    Cu toate acestea, presedintele Volvo pe America de Nord, Doug Speck, a facut aluzie la posibilitatea reinvierii gamei R. Speck a explicat ca, in loc sa se orienteze catre branduri de performanta extrema cum ar fi AMG si Divizia M de la BMW, noua gama R de la Volvo s-ar incadra la nivelul de performanta al modelelor gamei S de la Audi, oferind surplus de performanta la un pret mult mai atractiv.

     

    Asadar, avand in vedere ca modelul S60 este programat pentru 2010, ne asteptam ca Volvo sa readuca la viata gama R.

     

    Vizualizari: 1743