Glosar

 • ABS

  (Antilock Braking System) este un sistem de evitare a blocarii rotilor la franare. Datorita acestuia, conducatorul auto nu mai pierde controlul volanului in zonele alunecoase, deoarece acest sistem actioneaza direct asupra fiecarei roti astfel incat forta de franare va fi reglata, evitandu-se astfel deraparea automobilului.

 • Acordare a prioritatii

  Reprezinta obligatia tuturor participantilor la trafic de a nu-si continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra, daca prin aceasta ceilalti participanti ar fi pusi in pericol sau ar fi obligati sa-si modifice brusc directia sau viteza de deplasare.

 • Acostament

  Zona dintre limita partii carosabile si marginea platformei drumului

 • Adaptive Cruise Control ( ACC )

  Tempomat care se adapteaza la vitezele variate ale celorlalti participanti la trafic si care ajusteaza distanta dintre vehicule. Exista si sisteme care iau in considerare ghidarea laterala.

 • Airbag

  Echipament din dotarea autovehiculelor, reprezentat de un sac de nylon ce are rolul de a proteja atat conducatorul auto cat si pasagerii in cazul unui accident. In momentul impactului, un senzor activeaza airbagul, acesta umflandu-se instant. Actioneaza ca o masura suplimentara de protectie pe langa centura de siguranta.

 • All Wheel Drive

  Sistem de tractiune in care toate cele patru roti sunt actionate de motor. Sistemele AWD sunt superioare celor 4WD (tractiune pe 4 roti) deoarece primele pot fi folosite indiferent de starea drumului. Sistemele AWD folosesc un diferential central care permite rotilor din fata si celor din spate sa se invarta la viteze diferite.

 • Ambreiaj

  Reprezinta un dispozitiv ce transfera energia de la cutia de viteza la roti. Este alcatuit din niste placute impregnate cu un material pentru frictiune, ce au rolul de a transfera puterea de la motor la puntea tractoare. Este folosit la schimbarea vitezei.

 • Amenajari rutiere

  Totalitatea constructiilor, dispozitivelor si mijloace tehnice amplasate pe drumul public in scopul asigurarii securitatii rutiere, cu exceptia celor destinate semnalizarii.

 • Ansamblu de vehicule

  Autovehicul cuplat cu inca unul sau doua vehicule, care circula pe drumul public ca o unitate.

 • Anvelopa

  Invelisul de protectie a camerei de aer (componenta a unui vehicul), reprezentat de un tub circular din cauciuc si tesatura; uneori poate contine si otel.

prima pagina pagina precedenta 1 2 pagina urmatoare ultima pagina
Citroën C4 Picasso

Citroën C4 Picasso

Pret: 5.000 EUR, An: 2012, Kilometri: 169.000 detalii »

Toate anunturile »