rss

Exoticul brand TVR se va reintoarce pe piata in 2012

  1. 18/10/2010
  2. Categoria: TVR
  3. Tags: tuscan, TVR, tvr md-1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul auto de nisa TVR face reale eforturi pentru a pregati terenul pentru o revenire in forta. Producatorul englez trebuia sa lanseze cu ocazia evenimentului Goodwood Festival of Speed din acest an un nou roadster, insa lucrurile nu au decurs precum au planuit.

    Mai concret, proprietarul  Nikolai Smolenski nu a reusit sa ajunga la un acord cu compania care se ocupa de dezvoltarea autoturismului ce avea sa-i asigure reintoarcerea pe piata auto.

    Dar Smolenski nu se dat batut asa usor, miliardarul rus declarand in presa ca reinvierea brandului ar putea avea loc in primavara lui 2012 prin lansarea unui model denumit MD-1. Acesta va fi pus in miscare de motorul de provenienta Corvette ZR-1, V8 de 6,2 litri, ceea ce inseamna ca noul supercar TVR se va bucura de nici mai mult, nici mai putin de 638 CP.

    TVR MD-1 va utiliza platforma cabrioletei Tuscan, dar va avea o garda la sol mai mica si va fi usor mai lat. In ciuda acestor „imprumuturi”, roadsterul va avea un caracter unic intrucat va simboliza renasterea brandului englez sportiv.

    Smolenski a stabilit, momentan, o productie anula de 250 de unitati, insa pentru concretizarea acestor planuri, TVR negociaza in prezent cu un partener german.

    In plus, MD-1 nu este singurul proiect la care lucreaza in prezent. Producatorul auto planuieste lansarea unui model cu trei locuri, MD-2, precum si a unui varf de gama care va purta firescul nume MD-3.

    Vizualizari: 1290