rss

Toyota vrea sistem de propulsie hibrid pe toate unitatile europene pana in 2020

  1. 09/11/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Auris, hybrid synergy drive,, Prius,, sistem hibrid,, toyota,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota vrea ca pana in 2020 toate masinile pe care le produce pentru europeni sa aiba disponibil sistemul de propulsie hibrid Hybrid Synergy Drive.

     

    Toyota a vandut hibridul Prius in intreaga lume in peste 2 milioane de exemplare si dupa un calcul a reiesit ca unitatile vandute pana la 30 septembrie 2010 au contribuit la reducerea emisiilor CO2 cu aproximativ 11 milioane de tone de noxe (comparativ cu motoarele traditionale pe benzina).

     

    Compania nipona planuieste sa mai lanseze sase noi vehicule hibride in toata lumea pana la sfarsitul anului 2012, dupa cum a declarat un purtator de cuvant al companiei, pe masura ce concurenta construieste tot mai multe masini “verzi”.

     

    Aceste 6 masini noi vor creste numarul modelelor hibride Toyota la 20. Potrivit “Wall Street Journal” doua din cele 6 hibride ar purta emblema marcii de lux Lexus, in timp ce restul de patru modele vor fi vehicule Toyota.

     

    Pe langa noile modele hibride, care ruleaza atat pe benzina cat si cu motor electric, Toyota va dezvalui, de asemenea, o versiune complet electrica a SUV-ului RAV4 in cursul acestui an, a mai precizat purtatorul de cuvant. Modelul, dezvoltat impreuna cu partenerul sau din SUA -Tesla- va fi dezvaluit la Salonul Auto din Los Angeles, la sfarsitul lunii noiembrie.

     

    Ultimul model hibrid Toyota este Auris HSD. Noul hatchback cu cinci usi este echipat cu primul si singurul grup propulsor integral hibrid din segmentul C de inalta competitivitate.

     

    Sistemul hibrid HSD (Hybrid Synergy Drive) este alcatuit dintr-un motor pe benzina, Euro 5, ce dezvolta 99 CP si un motor electric, ce produce 82 CP, cuplate la o cutie de viteze automata. Puterea reala totala dezvoltata de cele 2 motoare este de 136 CP.

    Vizualizari: 2063