rss

Video Toyota RAV4 EV, un SUV electric in miscare

  1. 22/11/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: electric, RAV4, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa cum va informam saptamana trecuta, Toyota are planuri mari in domeniul masinilor verzi. In acest sens, pana in 2012, constructorul nipon isi va extine gama cu hibridul Prius PHV (Plug-in Hybrid Vehicle), o versiune electrica a citadinei iQ si SUV-ul electric RAV4EV, dezvoltat in colaborare cu Tesla.

    Acesta din urma a fost prezentat publicului cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles si este fructul colaborarii Toyota si Tesla Motors, care a furnizat bateriile litiu-ion si intregul modul electric utilizat si in cazul Roadster.

    Toyota RAV EV4 are o autonomie de 160 km dupa o singura reincarcare a bateriilor si accelereza de la 0 la 100 km/h in numai 6,7 secunde. Greutatea a crescut cu 25% comparativ cu versiunea traditionala cu motor cu sase cilindri cu combustie interna.

    Initial vor fi produse 35 de exemplare destinate testarii.

    Toyota nu se afla la prima incercare de gen, prima versiune electrica RAV4 fiind vanduta in circa 1.900 de exemplare agentiilor guvernamentale japoneze.

    Acum noul model va fi produs pentru publicul larg, mizand in special pe potentialul pietei americane asaltata de ofertele altor producatori in materie de vehicule electrice. Aceasta oportunitate este totodata sustinuta de stimulentele date de guvern la achizitia unui astfel de autoturism.

    Vizualizari: 2058