rss

Teaser: Toyota RAV4 electric, dezvoltat in colaborare cu Tesla

  1. 12/11/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: electric, Tesla, Toyota rav4
    Vezi toate fotografiile (2)

    Toyota a lansat primele teasere cu SUV-ul RAV4 EV, un prototip electric realizat in colaborare cu Tesla. Conceptul va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles si ar putea fi lansat pe piata chiar in 2012.

    Detaliile tehnice vor fi dezvaluie in cadrul conferintei de presa din SUA, moment in care vor fi facute publice si informatii suplimmentare privind acordul istoric intre Tesla si Toyota. In acest sens, Elon Musk a declarat ca performanta si emisiile reduse reprezinta un pas in fata concurentei.

    Se pare ca intelegerea incheiata presupune, printre altele, o investitie din partea constructorului nipon in valoare de 60 milioane de dolari. Toyota a devenit un investitor important pentru Tesla, prin achizitionarea, in iunie 2010, de actiuni in valoare de 50 de milioane de dolari.

    Contractul recent incheiat prevede dezvoltarea in comun a bateriei, modulului electronic, a motorului, transmisiei si a partii de software pentru SUV-ul electric.

    Toyota nu se afla la prima incercare de gen, prima versiune electrica RAV4 fiind vanduta in circa 1.900 de exemplare agentiilor guvernamentale japoneze.

    Acum noul model va fi produs pentru publicul larg, mizand in special pe potentialul pietei americane asaltata de-a dreptul de ofertele altor producatori in materie de vehicule electrice. Aceasta oportunitate este totodata sustinuta de stimulentele date de guvern la achizitia unui astfel de autoturism.

    Vizualizari: 2042