rss

Tata Nano pentru Europa, detalii

  1. 10/12/2009
  2. Categoria: Tata
  3. Tags: Smart, Tata Motors, Tata nano
    Vezi toate fotografiile (4)

    Versiunea europeana a celei mai ieftine masini din lume va fi prezentata anul viitor la Geneva, mult mai devreme fata de data preconizata cu ceva timp in urma, care anunta lansarea pentru Europa in 2011.

    Tata Nano, caci despre asta vorbim, a fost lansat pe piata din India la inceputul acestui an la un pret de mai putin de 2.000 de euro, insa este clar ca tarifele vor creste pentru europeni, din cauza completarilor pe care constructorul le va aduce modelului (mai mult confort, sistemul de siguranta imbunatatit). De aceea, micuta citadina ar putea costa intre 4.000 si 5.000 de lire sterline in Marea Britanie.

    Acesta va fi propulsat de un motor de 1.0 litru in trei cilindri, care produce in jur de 60 cai putere.  Transmisiile destinate Europei vor fi in cinci trepte (versiunea indiana este cu patru rapoarte) pentru a putea permite o economie a combustibilului imbunatatita si emisii CO2 reduse.

    Tata Nano va avea o caroserie din otel, a carei lungimii va fi de 3.300 mm, cu opt cm mai mai mult decat modelul destinat Indiei. Totusi, ramane cea mai scurta masinuta europeana. Aceasta va fi echipata cu jante din aliaj de 14 inch.

    Tot pentru Batranul Continent, Tata Motors a pregatit ABS, control al tractiunii, servodirectie asistata electric si airbaguri duble.

    In ciuda pretului speculativ, este clar ca micuta indiana va fi substantial mai ieftina decat Hyundai i10 si aproximativ pe jumatate din pretul unui Smart.

    Vizualizari: 1849