rss

Ram ar putea deveni, din nume de camioneta, o marca de sine statatoare

  1. 31/07/2009
  2. Categoria: Tata
  3. Tags: Chrysler, Dodge, Opel, Ram, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ultima vreme, industria auto americana a cunoscut o diminuare drastica a numarului de marci active, incepand cu Eagle sau Plymouth si terminand cu Oldsmobile.

    Curand, o noua serie de nume vor lua calea uitarii – ganditi-va la Pontiac si/sau Saturn –, iar altele pe cea a instrainarii (Saab, Opel etc.). Trend-ul este asadar evident... nu insa si pentru Chrysler, care are de gand sa creeze o noua marca: Ram.

    Acest substantiv a fost utilizat din 1981 incoace pentru a denumi gama de camionete a marcii Dodge, ajungand intr-un timp relativ scurt sa fie la fel de cunoscut (si apreciat) precum “F-150” sau “Silverado”. Probabil, acesta este si motivul aparitiei zvonului potrivit caruia liderii lui Chrysler doresc ca Ram sa nu mai fie doar numele unui model, ci al unei marci de sine statatoare.

    Evident, aceasta ar urma sa produca, in exclusivitate, mai multe tipuri de camionete, eliberand astfel pe Dodge de sub “povara” asocierii cu un producator de vehicule utilitare.

    Toate bune si frumoase, insa majoritatea specialistilor si publicatiilor de peste Ocean nu vad manevra cu ochi buni. Si asta pentru ca ea nu justifica costurile legate de promovarea noii marci, mai ales in conditiile in care numarul trei american nu-si permite, financiar vorbind, sa faca experimente. Punct lovit...

    Vizualizari: 1259