rss

Pininfarina ar putea ajunge in "curtea" lui Tata?

  1. 08/08/2009
  2. Categoria: Tata
  3. Tags: Fiat, Jaguar, Land Rover, Pininfarina, TATA
    Vezi toate fotografiile (1)

    Din cauza datoriilor acumulate, proprietarii lui Pininfarina S.p.A. au incheiat un acord cu banca italiana Leonardo pentru a-i ajuta sa vanda 50,7% din actiunile pe care le detin.

    Surpriza cea mare este ca pachetul de control ar putea intra in posesia concernului indian Tata, devenit celebru in “lumea buna” la momentul achizitionarii lui Jaguar si Land Rover.

    “Este vorba despre o intelegere pe care familia Pininfarina a facut-o cu bancile. Familia nu are nici o intentie sa paraseasca complet afacerea”, a declarat una din sursele familiare problemei.

    Aceasta afirmatie este si cea care sprijina alta teorie, potrivit careia Tata ar intra mai degraba intr-un parteneriat cu actualii proprietari, mai ales ca asiaticii sunt familiari cu modul in care italienii fac afaceri (in caz ca ati uitat, Tata are un parteneriat strategic cu FIAT).

    Cat despre Pininfarina, nu se poate spune ca duce lipsa de oportunitati: momentan, cei din Cambiano lucreaza la o masina electrica impreuna cu antreprenorul francez Vincent Bollore, si au contracte cu Ford si Volvo pentru fabricarea lui Focus CC si C70.

    Vizualizari: 1058