rss

Volkswagen doreste sa colaboreze cu Suzuki

  1. 26/06/2009
  2. Categoria: Suzuki
  3. Tags: New Family Small Car, Suzuki, Up, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen evalueaza posibilitatea unei aliante cu Suzuki pentru a obtine acces la expertiza constructorului nipon in clasa masinilor mini, informeaza Reuters. Constructorul german intentioneaza sa achizitioneze 10 procente din Suzuki, destul pentru a avea acces la platformele si tehnologiile companiei.

    Multumita masinilor sale de dimensiuni reduse, Suzuki a ajuns al doilea constructor ca vanzari in Japonia, dupa Toyota. In plus, Suzuki are succes si pe pietele in dezvoltare, in clasa masinilor cu motoare de 660cc. Modelul sau Alto este best-seller in India. Volkswagen vrea sa profite de acest lucru, si sa introduca un model nou pozitionat sub gama "New Small Family", produsa in Bratislava incepand cu 2011.  

    Ferdinand Piech, directorul consiliului de conducere Volkswagen, a amintit de Suzuki cand a fost intrebat ce alte branduri ar putea fi adaugate grupului VW. Aceasta declaratie a fost data luna trecuta, la prezentarea modelului Polo in Sardinia.

    Purtatorul de cuvant Suzuki a declarat ca el nu a auzit nimic despre o legatura intre cele doua companii, in timp ce Volkswagen a refuzat sa comenteze stirea.

    Vizualizari: 1180