rss

VW si Suzuki vor construi un model de clasa mica low-cost

  1. 14/12/2009
  2. Categoria: Suzuki
  3. Tags: Alto, Low-cost, Suzuki, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    La cateva zile dupa ce Volkswagen a achizitonat un pachet de actiuni de 19,9% din Suzuki, cele doua companii au anuntat ca vor dezvolta impreuna un model de clasa mica low-cost ce va fi destinat pietei auto din India. Noul model va inlocui actualul Suzuki Alto, un bestseller pe aceasta piata.

    Potrivit cotidianului Economic Times, viitorul model va avea un pret cuprins intre 4.300 (circa 2.900 de euro) si 5.400 de dolari (3.600 de euro), adica de doua ori mai mult decat Tata Nano, cea mai ieftina masina din lume. In schimb, noul model low-cost se va situa sub nivelul de 8.800 de dolari (6.000 de euro), pretul lui Up!, cel mai ieftin model VW. "VW este foarte interesat sa produca un model mai ieftin decat Up!, iar cel mai indicat partener pentru acest proiect este Suzuki", a precizat Fabian Mannecke, purtatorul de cuvant al Volkswagen.

    La randul sau, R.C. Bhargava, presedintele Maruti Suzuki, subsidiarul Suzuki in India, a declarat: "La un moment dat va trebui sa dezvoltam un inlocuitor pentru Alto. Aceasta zona de pret reprezinta nivelul entry level pentru clientii din India astfel ca nu putem lasa acest segment descoperit".

    Vizualizari: 2233