rss

Suzuki va prelua in curand actiuni de la VW

  1. 18/01/2010
  2. Categoria: Suzuki
  3. Tags: Suzuki, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Suzuki Motor Corp este nerabdatoare sa obtina o parte din pachetul de actiuni al Volkswagen AG cat mai repede, dar din moment ce actiunile oferite in tranzactie sunt limitate, producatorul european ii asteapta pe actionarii care doresc sa-si vanda actiunile catre Suzuki, potrivit spuselor lui Osamu Suzuki, presedinte si CEO al constructorului japonez.

     

    Luna trecuta, Suzuki si VW au anuntat o intelegere in urma careia VW a primit 19,9% din actiuni. Astfel, in prezent VW este cel mai mare actionar Suzuki. Schimbul de participatii intre cele doua companii este o parte a acestui pact. In acest sens, VW este acum in cautarea unor vanzatori potenţiali. Conform intelegerii Suzuki planuieste sa procure motoarele diesel de la VW, urmand sa-si revizuiasca relaţiile cu PSA / Peugeot-Citroen SA si Renault SA, care alimenteaza in prezent compania cu astfel de motoare.

     

    Din cauza provocarilor cu care se confrunta industria auto astazi, cei doi producatori isi unesc fortele pentru a salva miliardele de care ar avea nevoie fiecare pentru a-si dezvolta propulsoarele.

     

    Vizualizari: 1019
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »