rss

Suzuki si GM, la un pas de despartire

  1. 19/01/2010
  2. Categoria: Suzuki
  3. Tags: Autoeconomie, GM, Suzuki, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Suzuki vrea sa puna capat luna viitoare parteneriatului cu GM prin care cele doua companii colaboreaza la dezvoltarea hibridelor si a tehnologiilor alternative.

    Informatia vine ca urmare a anuntului facut luna trecuta, cand Volkswagen a preluat 19,9% din actiunile Suzuki, devenind principalul actionar al companiei nipone, rol detinut pana atunci de General Motors.

    "Suzuki a format o alianta cu Volkswagen. In fiecare domeniu, inclusiv hibrid, diesel sau masini electrice, vom colabora cu ei sau vom invata de la ei", a spus Osamu Suzuki, presedintele producatorului auto din Tara Soarelui Rasare. Devine, astfel, clar ca un parteneriat cu americanii devenise inutil, iar japonezii cautau sa renunte la vechiul joint-venture.

    Insa nu doar GM ar putea fi afectat de intelegerea japonezilor cu VW. Relatiile dintre Suzuki si PSA Peugeot-Citroen si Renault, constructori care furnizeaza motoare diesel niponilor, ar putea avea de suferit, avand in vedere ca germanii au o gama larga si performanta de propulsoare pe motorina.

    Vizualizari: 1281