rss

Suzuki R3, conceptul ce prefigureaza viitorul MPV de serie al niponilor

  1. 06/01/2010
  2. Categoria: Suzuki
  3. Tags: Concept car, MPV, r3 concept, Suzuki, suzuki r3
    Vezi toate fotografiile (11)

    Japonezii de la Suzuki au dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la New Delhi conceptul R3. Acesta prefigureaza viitorul MPV de serie care va fi lansat in 2012.

    Noul monovolum va avea sase locuri si va fi dezvoltat pe o versiune mai lunga a platformei tehnice pe care a fost construit modelul SX4. Modelul va fi concurent direct pe piata din India pentru Toyota Innova.Dezvoltat in intregime de designerii Suzuki, R3 a evoluat de la o simpla schita la stadiul de concept in mai putin de noua luni, ceea ce intareste ipoteza ca modelul de serie ar putea aparea in cel mult doi ani.

    Din punct de vedere stilistic, principalele caracterstici ale prototipului Suzuki R3 sunt acoperisul panoramic din sticla, blocurile optice spate care sunt ascunse in haionul cu geam fumuriu si numeroase insertii din aluminiu atat la exterior, pe partile laterale ale caroseriei, cat si la interior. O inovatie interesanta o reprezinta scaunele posterioare care se deplaseaza catre spate odata ce se deschid portierele, ceea ce usureaza urcarea in masina.

    In ceea ce priveste gama de motorizari, aceasta va contine propulsoare pe benzina de 1,2 si 1,4 litri, existand posibilitatea ca ulterior sa fie introdusa si o versiune diesel de 1,3 litri de provenienta Fiat.

    Detaliile de ordin tehnic nu au fost dezvaluite, acestea urmand sa fie facute publice la inceputul anului 2012, inainte de debutul public al monovolumului de serie. Productia va fi asigurata de partenerul indian al celor de la Suzuki, Maruti, insa modelul va fi comercializat si pe alte piete, inclusiv in Europa.

    Vizualizari: 1698