rss

OFICIAL: iata noul Suzuki Kizashi! (cu video)

  1. 31/07/2009
  2. Categoria: Suzuki
  3. Tags: clasa medie, Sedan, Suzuki, Suzuki kizashi

La cateva ore dupa prima aparitie in public a modelului Suzuki Kizashi, producatorul japonez a publicat informatiile si fotografiile oficiale cu noul sau sedan de clasa medie.

Din punct de vedere estetic, Suzuki Kizashi imbina designul european cu calitatea nipona. Desi deriva din conceptul cu acelasi nume pe care Suzuki l-a prezentat in premiera acum doi an, Kizashi de serie nu afiseaza acelasi design impresionant care a fost ata de bine primit atat in Europa, cat si in America.

Astfel, masina are o parte frontala interesanta la care se remarca grila de tip plasa si farurile bine proportionate, in timp ce partea posterioara are un aspect dinamic. Linia sportiva este completata de un set de jante din aliaj de 18 inch, un sistem de evacuare cu doua tevi de esapament triunghiulare si o consola fata foarte scurta. Interiorul elegant se distinge prin plansa de bord, instrumentarul asemanator cu cel de pe modelele Alfa Romeo, cu doua ceasuri montate adanc in bord, precum si prin materialele de calitate.

Construit pe o platforma complet noua, Kizashi a primit un sasiu rigid, cu suspensii de tip MacPherson pe fata si multilink pe spate. Cu dimensiuni de 4.650 mm in lungime, 1.820 mm in latime si 1.480 mm in inaltime, noul Kizashi are un gabarit similar cu noul Audi A4.

In momentul lansarii pe piata nord-americana, Suzuki Kizashi va fi disponibil intr-o prima faza cu o motorizare pe benzina cu 4 cilindri DOHC de 2,4 litri, ce va putea fi conectata la o cutie manuala cu 6 trepte sau, optional, la una automata CVT. Desi puterea generata de acest propulsor si performantele sale nu au fost inca anuntate, niponii au precizat ca acesta va fi extrem de eficient in ceea ce priveste consumul si emisiile de CO2. De asemenea, Suzuki a dezvaluit ca lucreaza in prezent la noi trenuri de rulare pentru noul lor sedan, intre acestea regasindu-se si o versiune hibrida care va fi introdusa in gama probabil anul viitor.

Cel mai interesant detaliu tehnic despre aceasta masina este sistemul inteligent de tractiune integrala oferit standard. Printr-o simpla apasare a unui buton situat pe consola centrala, soferul poate opta pentru tractiune pe puntea spate.

Kizashi vine echipat standard, intre altele, cu 8 airbag-uri, discuri de frana pe toate rotile, ABS, ESC si un sistem de monitorizare a presiunii in pneuri. Ca dotari, versiunea de baza ofera scaune sport si mufa iPod, iar pe lista de optionale sunt incluse tapiterie din piele, scaune incalzite, conectivitate Bluetooth si un sistem audio Rockford Fosgate care dezvolta o putere de 425 W.

Noul Kizashi va fi construit la noua uzina Suzuki de la Sagara. Alte detalii si preturile vor fi facute publice in momentul lansarii pe piata americana a noului Suzuki Kizashi, in luna decembrie. Deocamdata, nu se stie cand va ajunge si pe alte piete.

Vizualizari: 1781