rss

Suzuki Swift Concept Plug-In Hybrid vine la Tokyo

  1. 02/10/2009
  2. Categoria: Suzuki
  3. Tags: Chevy Volt, hibrid plug-in, Suzuki, suzuki swift, swift plug-in hybrid
    Vezi toate fotografiile (6)

    In ciuda absentei masive a producatorilor europeni si americani, Salonul Auto de la Tokyo se va bucura totusi de cateva premiere interesante. Una dintre acestea este pregatita de Suzuki, care va prezenta un concept plug-in hibrid bazat pe modelul Swift.

    Japonezii au fost zgarciti in informatii, pastrand suspansul pana in clipa dezvelirii prototipului. Singurul detaliu pe care l-au facut cunoscut este ca Swift Plug-In Hybrid va folosi un motor pe benzina de mica cilindree care va lucra in combinatie cu unul electric ce va fi alimentat de un pachet de baterii litiu-ion. Se mai stie ca trenul de rulare este similar cu cel montat de GM pe Chevy Volt.

    Versiunea ecologica a lui Swift va functiona doar in modul electric si va putea fi reincarcata de la o priza conventionala de perete. Motorul va actiona ca un adevarat generator pentru reincarcarea acumulatorilor in cazul in care acestia se vor descarca in timpul mersului.

    Si pentru ca este vorba despre un concept, Suzuki a operat cateva modificari pentru a-l diferentia de varianta de serie a lui Swift. Astfel au fost montate blocuri optice restilizate si un nou set de jante din aliaj, in timp ce interiorul a primit ornamente special create pentru acest concept si un scaune sport mai usoare cu un design realizat exclusiv pentru Swift Plug-In Hybrid.

    Vizualizari: 1509