rss

Te gandesti sa te apuci de motocross?

  1. 28/02/2024
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca vrei sa te apuci de motocross, exista si alte lucruri pe langa curajul si dragostea pentru adrenalina de care ai nevoie.
    Printre acestea se numara echipamentul de motocros. Acesta consta în cateva elemente obligatorii - casca, manusi, geaca de motocross, pantaloni de motocross si protectii.
    Chiar daca este un sport captivant, motocross-ul poate fi foarte periculos. Hai sa te ajutam sa alegi echipamentul potrivit de motocross care sa te mentina în siguranta în timpul manevrelor off-road.
    Casca motocross
    Casca de motocross este unul dintre cele mai importante echipamente de protectie. Atunci cand este purtata corect, poate sa-ti salveze viata. Scopul sau este sa-ti protejeze fata si capul, principala diferenta fata de castile moto populare fiind orificiul pentru ochelari si protectia suplimentara a barbiei. Aceasta serveste pentru a te proteja de pietre si fragmente aruncate de alti motociclisti.
    Una dintre cele mai importante caracteristici pe care ar trebui sa o verifici este certificarea europeana de aprobare si calitate. Acest lucru înseamna ca casca este de înalta calitate si a trecut cu succes testele de siguranta.
    Nu uita ca casca ar trebui sa se potriveasca perfect pe capul tau, fara a fi prea mica sau prea mare. Atunci cand este noua, este posibil sa simti ca este mai stransa, deoarece înca nu s-a asezat complet.
    La casca ta ar trebui sa adaugi si ochelari de motocross, care sa-ti protejeze ochii si sa-ti îmbunatateasca vizibilitatea. Atunci cand îi alegi, poarta casca cu tine pentru a evalua mai bine daca acestia sunt ochelarii potriviti.
    Îmbracaminte motocross
    Hainele pentru motocross nu sunt doar un estetic atragatoare, ci si au grija de siguranta ta. Bluzele si pantalonii sunt confectionati din materiale rezistente la ruptura, care sa te protejeze de taieturi cauzate de zgarieturi. Sunt captusiti la coate si genunchi pentru protectie suplimentara.
    Îmbracamintea pentru motocross este creata din materiale respirabile, menite sa îndeparteze transpiratia. De obicei, acestea sunt din poliester.
    Nu uita de manusi. Acestea ar trebui sa se potriveasca perfect mainilor tale, asa ca atunci cand le pui, strange-ti degetele ca si cum ai tine un volan si evalueaza daca sunt confortabile. Manusile ar trebui sa ofere o buna protectie pentru palme si încheieturi.
    Protectii motocross
    Armura pentru motocross asigura protectie pentru piept, umeri si rinichi. Majoritatea gecilor moto îmbunatatesc, de asemenea, siguranta în aceste zone.
    Pentru o siguranta suplimentara, ia în considerare un guler de protectie, care sa-ti apere gatul, reducand impactul asupra coloanei cervicale.
    Genunchierele protejeaza articulatiile în caz de impact sau de la fragmente. Chiar daca pantalonii ofera protectie, genunchierele vor amplifica aceasta protectie. Rolul cotierelor este similar, deoarece în caz de incident mainile sunt ridicate instinctiv si cotierele vor absorbi impactul la aterizare.
    Cizme motocross
    La fel ca castile moto, cizmele sunt cea mai importanta parte a echipamentului de motocross de care ai nevoie. Nu întamplator, ele sunt si cea mai costisitoare parte a echipamentului de motocross. Acestea protejeaza nu doar picioarele si gleznele, ci si gambele si coapsele.
    De obicei, sunt confectionate din piele naturala cu placi de plastic, cu toate ca unele modele ar putea avea talpa din otel si protectii din TPU la calcai.
    La cizmele tale poti adauga si sosete pentru motocross, care previn aparitia basicilor si ofera un suport suplimentar celor mai vulnerabile parti ale talpii piciorului.
    Cel mai important sfat pe care ti-l putem oferi în alegerea echipamentului pentru motocross este sa nu faci compromisuri cu confortul tau. Detaliile mici care îti provoaca disconfort în timpul probei vor deveni extrem de neplacute atunci cand te urci pe motocicleta.

    Vizualizari: 1057