rss

Taxa de poluare va fi suspendata pentru un an

  1. 19/11/2008
  2. Tags: Taxa, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)


    In urma intalnirii ce a avut loc in aceasta dimineata intre premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Romaniei, Traian Basescu, au fost fixate cateva idei privind viitorul taxei de poluare auto. Astfel, dupa discutii, premierul a anuntat ca guvernul analizeaza varianta ca taxa perceputa pentru inmatricularea autovehiculelor ce indeplinesc normele de poluare Euro4 sa fie suspendata pentru un an, si nu doar pentru maximum 6 luni, asa cum se vehicula zilele trecute.

    Solutia suspendarii taxei pana la 31 decembrie 2009 este analizata in sedinta de guvern de astazi, iar executivul va trimite o scrisoare Comisiei Europene prin care va incerca sa justifice eliminarea taxei auto prin necesitatea pastrarii locurilor de munca (vezi problemele intampinate de Dacia odata cu cresterea importului de masini sh si scaderea vanzarilor de auto noi), dupa cum se arata pe site-ul Mediafax.

    Toate autovehiculele comercializate pe teritoriul tarii noastre indeplinesc normele Euro4, iar unele modele Volkswagen si Audi dispun chiar de motoare Euro5, scutite de plata taxei de poluare auto. Insa incepand cu septembrie 2009, pe teritoriul Uniunii Europene va fi permisa doar comercializarea automobilelor dotate cu propulsoare ce respecta normele de emisii Euro5. Aceasta decizie vizeaza si camioanele si vehiculele comerciale usoare, majoritatea dintre acestea avand sub capota agregate Euro4.

    Decizia de a elimina taxa de poluare auto pentru masinile noi vine ca urmare a invaziei de autovehicule rulate importate din strainatate, prin aceasta urmarindu-se resuscitarea interesului romanilor pentru autovehiculele noi.
    Vizualizari: 1113
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »