rss

Taxa auto va fi inlocuita cu un "timbru de mediu"

 1. 04/01/2013
 2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare, taxa mediu
  Vezi toate fotografiile (1)

  Taxa de inmatriculare va fi inlocuita cu "un timbru de mediu" care va determina proprietarii de masini vechi si poluante sa plateasca mai mult. De cealata parte, detinatorii de autovehicule noi vor plati mai putin sau chiar deloc in cazul modelelor cu propulsie hibrida si electrica, a declarat premierul Victor Ponta, conform Mediafax.

  Taxa auto va fi in curand inlocuita cu "un timbru de mediu", care va fi calculat in functie de emisia de noxe si de capacitatea cilindrica a vehiculului.

  Taxa de prima vanzare, valabila la transcrierea dreptului de proprietate a autoturismelor inmatriculate inainte de 2007 si suspendata pana la inceputul acestui an, este din nou obligatorie incepand cu prima zi din noul an. Executivul urmeaza sa propuna o solutie pentru aceasta situatie.

  Taxa de prima vanzare auto, introdusa de Guvernul Boc la sfarsitul anului 2011, trebuia perceputa la prima transcriere a dreptului de proprietate in Romania asupra unui autovehicul rulat, pentru care nu a fost achitata taxa de poluare.

  Ulterior, taxa a fost suspendata pentru aceste autovehicule pana la 1 ianuarie 2013, in urma protestelor organizate in Bucuresti si in alte orase al tarii.

  Guvernul isi propune ca prin intermediul noii taxe sa incurajeze achizitionarea de masini noi si nepoluante. In aceasta privinta va fi solicitat acordul Comisiei Europene.

  Vizualizari: 27938
  BMW 318

  BMW 318

  Pret: 14.875 EUR, An: 2017, Kilometri: 208.000 detalii »

  Audi Q3

  Audi Q3

  Pret: 38.500 EUR, An: 2019, Kilometri: 5.500 detalii »

  Toate anunturile »