rss

Taxa auto ar putea fi inlocuita cu o taxa de mediu

  1. 22/10/2012
  2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anul viitor va aduce pentru soferii din Romania o noua taxa auto. Concret, actuala taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita cu o taxa de mediu, care nu va depasi pretul autoturismului, a declarat premierul Victor Ponta, prezent la deschiderea Salonului Auto București si Accesorii (SAB&A).

    Taxa auto de prima inmatriculare ar putea fi inlocuita incepand din 2013 cu o taxa de mediu calculata in functie de nivelul de poluare. Potrivit primului ministru Victor Ponta, cuantumul acesteia nu va depasi valorea masinii. In calcul vor fi luate si cerintele Comisiei Europene, precizeaza Ponta.

    Taxa auto a fost introdusa de Guvern în 2008, fiind reprezentata de o formula de calcul realizata in baza capacitatii cilindrice, a emisiilor de dioxid de carbon si a vechimii autoturismului.

    Ulterior, Guvernul a fost nevoit sa modifice legislatia, OUG 50/2008 fiind declarata ilegala si discriminatorie de catre Comisia Europeana. Potrivit noii Legi nr. 9/2012, intrata in vigoare in ianuarie anul curent, taxa de poluare se va plati o singura data, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent de tara in care a fost produs autovehiculul.

    In cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii formule de calcul, persoanele afectate pot cere restituirea banilor reprezentand diferenta.

    In prezent, taxa auto pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 este suspendata.

    Vizualizari: 26453
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »