rss

Si ungurii pot: Antro Solo Concept

  1. 19/06/2008
  2. Tags: Antro solo
    Vezi toate fotografiile (5)
    Despre concept car-ul din imagine putem spune orice, insa - sunt sigur - nimic nu va va surprinde mai tare decat informatia ca este un concept realizat in Ungaria! Exact, dupa vecinii nostri de la Sud, bulgarii, a venit randul ungurilor sa iasa din anonimat cu o realizare impresionanta.

    Antro Solo poate gazdui cu usurinta in interior trei adulti, iar creatorii sai au avut in vedere grija pentru mediu, dar si pentru timpul eventualilor proprietari, avand in vedere ca traim in "secolul vitezei". Fabricat aproape in totalitate din fibra de carbon si alte materiale compozite, creatia ungurilor cantareste - atentie! - doar 270 de kilograme! Greutatea scazuta il ajuta pe Antro Solo sa "scoata" un consum de numai 1,5-2 litri la "suta" si sa atinga o viteza maxima de 140 km/h.

    Scaunele sunt asezate intocmai ca la McLaren F1, cel al soferului in centru, flancat de cele doua ale pasagerilor. Pentru propulsie, masina inglobeaza mai multe tehnologii, si anume: propulsie solara, umana si, evident, sistemul hibrid consacrat deja, care se foloseste atat de combustibili fosili, cat si de electricitate pentru a pune automobilul in miscare. Insa acesta din urma, care poate functiona atat cu petrol, cat si cu etanol, este destinat doar pentru calatoriile lungi, cele scurte, de 15-25 kilometri, putand fi efectuate doar cu ajutorul celorlalte tehnologii reunite in acest concept. In acest scop, masina este acoperita cu panouri solare, iar fiecare pasager are in fata pedale care, odata actionate, alimenteaza generatorul de curent electric, care inmagazineaza energia in bateriile autovehiculului.

    Prototipul Antro Solo a fost expus la Muzeul Transportului din Budapesta, insa incepand din 2012 el va putea fi vazut pe strazi, ungurii programand deja intrarea acestuia in productia de serie. Ba, mai mult, vecinii nostri au anuntat ca se gandesc si la o versiune mai mare, care ar putea transporta sase persoane, dar care ar urma sa fie identica din punct de vedere al designului si tehnologiilor folosite. Pe cand si in Romania realizari de genul acesta...?



    Vizualizari: 620