rss

Se reduce taxa auto

  1. 30/12/2008
  2. Tags: Taxa, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Auto.RO

    Taxa auto ar putea fi redusa ca valoare la momentul inmatricularii si inclusa ulterior in impozitul platit anual de catre proprietarul vehiculului, la un nivel calculat in raport cu gradul de poluare, aceasta fiind una dintre variantele analizate de Guvern pentru modificarea regimului pentru taxa auto .

    Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a prezentat, luni, intr-o conferinta de presa, mai multe variante de modificare pentru taxa auto precizand ca o decizie va fi luata dupa ce propunerile vor fi analizate la nivelul Guvernului si dupa consultarea institutiilor europene. De asemenea, ministrul a anuntat ca a prelungit termenul de depunere a dosarelor in cadrul programului ''Casa verde'', pana pe 12 ianuarie. Programul, derulat de ministrul Mediului presupune finantarea persoanelor fizice pentru proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

    Ministerul Mediului a precizat ca intentioneaza sa suspende temporar, o luna sau doua, unele articole din ordinul privind taxa auto si sa introduca o taxa de poluare, mai precis posesorii de vehicule sa plateasca anual o suma calculata in raport cu gradul de poluare.

    El a aratat ca una dintre variante este ca ordonanta de urgenta privind taxa auto aprobata de fostul Guvern in luna decembrie sa fie suspendata, astfel incat sa se revina la valorile din luna iulie.

    Ministrul mediului a vorbit insa si de posibilitatea ca taxa auto sa fie micsorata: "Este important raspunsul Ministerului Finantelor". Este importanta o analiza in sedinta de Guvern si nu mai putin important este modelul european care va fi decis", a spus Nemirschi, precizand ca institutiile europene au elaborat un proiect de unificare a principiilor de aplicare a taxei auto din toate cele 16 state membre UE, care au adoptat o astfel de masura.

     

    Vizualizari: 2594
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »