rss

Patru lucruri pe care sa le stiti atunci cand alegeti anvelopele?

  1. 27/05/2024
    Vezi toate fotografiile (2)

    Atunci cand decideti sa cumparati un nou set de anvelope pentru masina dvs., exista mai multi factori de care sa-i luati în considerare. Pe langa specificatiile producatorului, trebuie sa tineti cont si de alte aspecte ca: stilul dvs. de condus, bugetul si regiunea în care locuiti. În ghidul nostru de cumparare a anvelopelor, va vom spune ce sa aveti în vedere înainte de a cumpara un nou set de anvelope pentru a face alegerea corecta.
    1. Cat dureaza anvelopele?
    Depinde de marca anvelopelor pe care le folositi dar si de stilul de condus, de starea drumurilor dar si de întretinerea anvelopelor. Pentru un mod de condus ponderat, sa zicem mers în vacante pe autostrazi si drumuri prin oras, un set de anvelope dureaza în medie 33,000 de km dar cu o intretinere adecvata, chiar mai mult de atat. Evident, luati în calcul faptul ca daca parcurgeti aceasta distanta pe durata unui an de zile sau mai mult, numarul de km parcursi se împarte practic la doua seturi: anvelope de vara si anvelope de iarna.
    1. Ce înseamna dimensiunile anvelopelor?
    Alegerea anvelopei potrivite este fundamentala. De aceea, va trebui sa întelegeti marcajele laterale ale anvelopei.
    Puteti verifica manualul de utilizare al autovehiculului dvs pentru informatii despre dimensiunea recomandata a anvelopei.
    În aceasta imagine, fiecare litera reprezinta o informatie importanta despre acea anvelopa.
    Latimea anvelopei | Raportul de înaltime | Diametrul rotii
    2. Sezonalitate si vreme. Ce anvelope sa aleg?
    În functie de severitatea vremii în care locuiti, acest lucru poate afecta alegerea anvelopelor pe care le cumparati.
    Exista trei tipuri de anvelope din care puteti alege: anvelope de vara, anvelope de iarna si anvelope all season.
    În Romania în ultimii ani clima s-a schimbat dramatic, iernile devenind ceva mai blande, în special în zona de sud a tarii. Cu toate acestea înlocuirea anvelopelor la începutul fiecarui sezon este recomandata, dar si impusa de lege în cazul anvelopelor de iarna. Un proprietar auto trebuie sa detina doua tipuri de anvelope: anvelope de vara si anvelope de iarna, însa anvelopele all season sunt si ele o optiune eficienta daca nu locuiti în regiuni cu vreme extrema.
    Care este diferenta dintre anvelopele de iarna, anvelopele de vara si all seasons?
    Anvelopele de vara sunt cele mai des montate pe masini. Acestea se descurca si se adera bine atat pe suprafetele de drum uscate, cat si umede, concepute pentru performante optime în conditii de vreme blanda de peste 7°C.
    Anvelopele All Season pot fi o optiune eficienta în regiunile unde caderile de zapada sunt ocazionale iar înghetul nu atinge temperaturi extreme.
    Varianta sigura pe perioada iernii ramane totusi anvelopa de iarna, aceasta comportandu-se mult mai bine pe zapada sau drumuri înghetate oferind atat o mai buna stabilitate autovehiculului dvs dar si o distanta de franare mult mai mica decat anvelopele de vara sau all seasons.
    3. Ce înseamna dot la anvelope?
    Fiecare anvelopa are un cod DOT imprimat pe peretele lateral. DOT înseamna Departamentul Transporturilor si codul este format din cifre si litere - acestea indica locul si data fabricarii anvelopei.
    Codul DOT este format din 4 cifre. Primele doua numere ale codului de data indica saptamana în care a fost fabricata anvelopa. Ultimele doua numere ale codului de data va spun anul de fabricatie. De exemplu, daca codul este 0519, înseamna ca anvelopa a fost fabricata în a 5-a saptamana din 2019.
    Speram sa considerati utile aceste recomandari.

    Vizualizari: 894
    Citroën C4 Picasso

    Citroën C4 Picasso

    Pret: 5.000 EUR, An: 2012, Kilometri: 169.000 detalii »

    Toate anunturile »