rss

OUG privind taxa auto a fost adoptata

  1. 03/03/2009
  2. Tags: Taxa, Taxa auto, Taxa de poluare
    Vezi toate fotografiile (1)


    Luni, 2 martie, senatorii au adoptat fara amendamente Ordonanta de Urgenta prin care autovehiculele Euro 4 care sunt inscrise pentru prima data in Romania sau in alte state membre UE sunt exceptate de la plata taxei de poluare auto in perioada 15 decembrie 2008-31 decembrie 2009. De asemenea, aceeasi Ordonanta modifica si anexele Ordonantei de Urgenta 50/2008, care reglementeaza scaderea taxei auto cu circa o treime.

    Potrivit Mediafax, senatorul PNL Varujan Vosganian a subliniat, in dezbateri, ca cele doua partide aflate acum la guvernare, PDL si PSD, au promis in trecut eliminarea taxei auto, au facut numeroase plangeri la Bruxelles si au cerut guvernului PNL sa renunte la taxa, insa imediat dupa alegeri perceptia acestora s-a schimbat si au observat, brusc, cat de utila este aceasta taxa.

    Adoptarea acestei ordonante demonstreaza ca guvernul nu doreste sa renunte la taxa auto, desi in campania electorala sustineau ca aceasta este ilegala.

    Senatorul PNL a mai spus ca actualul guvern nu vrea sa renunte la taxa auto pentru ca multi oameni s-ar adresa tribunalului de la Bruxelles si ar cere banii inapoi, insa la buget nu exista sumele necesare pentru restituirea taxelor deja incasate!

    "Cu o mana ati vrea sa ii apropiati pe alegatori, iar cu cealalta mana ati vrea sa le mai luati din buzunare tot ce se mai poate", le-a transmis Vosganian guvernantilor, carora le-a reprosat ca nu au o atitudine corecta si morala si ca au tradat toate mesajele si promisiunile referitoare la taxa pe care le-au facut in ultimii doi ani.

    Taxa de poluare auto valabila din 19 februarie 2009 este cu o treime mai mica decat cea adoptata de guvernul Tariceanu in decembrie anul trecut, dar dubla fata de valoarea din iulie 2008.
    Vizualizari: 8341
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »