rss

Noua taxa auto, ipoteze

  1. 09/01/2013
  2. Tags: Taxa auto, taxa poluare, timbru mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Actuala guvernare pregateste o noua taxa auto. Potrivit unor surse din industria auto, exista mai multe variante ce ar putea inlocui actuala formula, printre care si recent vehiculatul "timbru de mediu".

    Romanii care vor dori sa inmatriculeze un autovehicul vor avea parte in curand de o noua taxa auto. Conform unor surse oficiale din industria auto, in prezent Executivul analizeaza mai multe posibilitati de inlocuire.

    Prima ipoteza aduce in prim plan introducerea asa-numitului "timbru de mediu", care va fi calculat in functie de nivelul de emisii, vechimea si capacitatea cilindrica a masinii. Noul bir se va adauga la impozitul achitat anual.

    O alta varianta presupune pastrarea actualei taxe auto, care ar putea suferi modificari in sensul reducerii cuantumului, la care se va adauga un impozit anual de poluare, dupa modelul practicat in mai multe state europene.

    Cele doua propuneri nu vor inlocui impozitul local.

    Momentan niciuna din ipoteze nu a fost confirmata de oficialitati. Conform unei estimari realizate de Ziarului Financiar, piata auto din Romania valoreaza peste 2,5 miliarde de euro, iar anul trecut statul a incasat de la cele aproximativ 240.000 de autovehicule inmatriculate peste 120 de milioane de euro.

    Forma finala a noii taxe auto ar putea fi lansata in dezbatere publica peste o saptamana. Pana atunci, taxa auto se aplica si masinilor inmatriculate in tara inainte de 2007, la transcrierea dreptului de proprietate.

    Vizualizari: 24239
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »