rss

Nemirschi: Masinile inmatriculate in Bulgaria ma pot omori!

  1. 19/03/2009
  2. Tags: masini Bulgaria, Taxa auto, Taxa de poluare
    Vezi toate fotografiile (1)
     

     

    Ministerele de Interne din Romania si Bulgaria cauta solutia caresa-i poata impiedica pe romani sa isi mai inscrie masinile pe numelecetatenilor bulgari pentru a nu mai plati taxe, declara ministrulMediului, Nicolae Nemirschi, acesta criticand "fenomenul" cu ocazia uneiconferinte de presa.

    Intrebat de jurnalisti despre aceasta problema, Nemirschi a tinut sa-si nuanteze o declaratie anterioara pe aceasta tema. "Am spus ca as vrea sa aplic o taxa si pentru aceste masini ale romanilor inscrise in Bulgaria. Nu stiu insa cum trebuie procedat. La mijloc sunt niste chestiuni sensibile precum discriminarea, suntem in Uniunea Europeana acum si nu putem sa punem taxe pe o placuta de inmatriculare", a afirmat acesta.

    Ministrul a explicat jurnalistilor cum de i-a venit ideea taxarii acestor autovehicule, vorbind despre diferentele de taxe platite de oameni care locuiesc in acelasi oras, "in acelasi bloc, poate".

    "Un roman si-a platit taxa auto si plateste apoi, anual, impozit pentru infrastructura pe care o foloseste. Vecinulsau, care si-a inscris masina in Bulgaria, nu a platit taxa auto, iarimpozitul sau merge la un alt stat, desi el foloseste aceleasi drumuri,aceeasi infrastructura. Nu este normal si de aceea am spus ca trebuie gasit un mod de a taxa masinile romanilor care circula in Romania, dar care sunt inscrise pe numele unor cetateni bulgari", a spus Nemirschi, citat de Mediafax.

    Fostviceprimar al Constantei, zona in care inmatricularea masinilor decatre romani in Bulgaria este o practica frecventa, ministrul a criticat si starea autovehiculelor in cauza,catalogandu-le in majoritate drept niste "rable".

    "Ma polueaza si, mai mult, ma pot omori", este de parere Nemirschi, accentuand astfel neincrederea in institutia bulgara similara Registrului Auto Roman.

    Conform lui Nemirschi, "fenomenul"prin care romanii isi inscriu masinile in Bulgaria pe numele unorcetateni bulgari a inceput odata cu masura de triplare a taxei auto, luata de fostul Executiv.

    El a afirmat ca, in prezent, "se lucreaza" la identificarea unei metode prin care fenomenul "sa fie stopat", insa sistemul "pare sa fi fost extrem de bine gandit".

    "Trebuie sa fie o chichita la mijloc. Nu inteleg cum cineva care a platit din banii lui pentru o masina, are curajul de a o inscrie pe numele altcuiva", a declarat Nemirschi.

    Vizualizari: 15458
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »