rss

Legalitatea masurii de triplare a taxei auto se va judeca in 20 ianurie 2009

  1. 18/12/2008
  2. Tags: Taxa, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)


    Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, astazi, ca dezbaterile referitoare la anularea, respectiv suspendarea Ordonantei de Urgenta a guvernului privind taxa auto sa fie judecate impreuna, in data de 20 ianuarie 2009.

    La intalnirea de astazi, 18 decembrie, consilierii juridici ai guvernului nu s-au prezentat, in timp ce reprezentantii Comisariatului pentru Societate Civila au cerut suspendarea Ordonantei si judecarea cat mai rapida a cazului, pentru a nu crea prejudicii cetatenilor. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca termenul de judecata sa ramana 20 ianuarie, asa cum se stabilise initial. Astfel, abia peste o luna va fi luata in discutie contestatia cu privire la triplarea taxei auto , fiind respinsa cererea CSC de preschimbare a termenului.

    In opinia Consiliului Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila, guvernul a incalcat dispozitiile articolului 95 al Tratatului Comunitatii Economice Europene (CEE) si articolele 16, 21 si 44 din Constitutie, precum si dispozitiile legislatiei comunitare, pentru faptul ca taxele impuse prin dispozitiile OUG 2087 "exced valoarea rezidual? a autoturismelor second-hand", se arata pe site-ul Mediafax.

    In acelasi timp, CSC a solicitat Comisiei Europene un punct de vedere oficial pe tema taxei auto din Romania.

    Update: Curtea de Apel Bucuresti a respins, in 21 ianuarie 2009, cererea Consiliului Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila (CSC) de anulare a Ordonantei de Guvern privind triplarea taxei auto, dar decizia nu este definitiva. Cititi articolul complet aici.

    Vizualizari: 1289
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »