rss

Instanta respinge contestatia CSC impotriva triplarii taxei auto

 1. 21/01/2009
 2. Tags: masini second hand, taxa auto de poluare
  Vezi toate fotografiile (1)

  Curtea de Apel Bucuresti a respins, astazi, cererea Consiliului Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila (CSC) de anulare a Ordonantei de Guvern privind triplarea taxei, dar decizia nu este definitiva.

  Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila a depus in data de 12 decembrie, la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti, o contestatie prin care Guvernul Romaniei este chemat in judecata pentru ca a triplat taxa auto pe masinile second-hand.

  CSC a facut contestatia in urma sesizarilor populatiei adresate acestei institutii. CSC considera ca noua taxa incalca Tratatul Comunitatii Economice Europene (CEE) si Constitutia Romaniei.

  "Triplarea taxei auto pentru autoturismele second-hand incalca articolul 95 din Tratatul CEE, care spune ca niciun stat nu poate aplica, pentru produsele din alte state membre, impozite si taxe mai mari decat cele care se aplica produselor nationale similare", a declarat Ioan Grigore Prodan, comisar general, sef al Consiliului Superior in cadrul CSC.

  In plus, CSC considera ca, prin adoptarea noii taxe auto, Guvernul a incalcat acquisul comunitar, pentru ca valoarea taxa depaseste valoarea reziduala a autoturismelor second-hand. CSC a solicitat si un punct de vedere din partea Comisiei Europene. "Speram ca, prin actiunea in justitie, sa blocam aplicarea taxei", spune Prodan.

  Guvernul a decis, pe 10 decembrie 2008, prin ordonanta de urgenta, triplarea taxei pentru autoturismele si autoutilitarele care nu au Euro 4 si care sunt inmatriculate pentru prima data pe teritoriul Romaniei si al altor state comunitare, incepand cu 15 decembrie.

  Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) este o structura neguvernamentala care si-a inceput activitatea la data de 1 octombrie 2003.

  CSC are personalitate juridica si functioneaza, ca structura unica, pe principii asemanatoare institutiei Avocatului Poporului si are reprezentante teritoriale in toate judetele tarii si in strainatate.

  Sursa: Ziare.com 

  Vizualizari: 1590
  Skoda Octavia

  Skoda Octavia

  Pret: 7.750 EUR, An: 2013, Kilometri: 240.500 detalii »

  Toate anunturile »