rss

Diferenta dintre taxa auto si cea de poluare, restituita in intregime doar daca nu aveti datorii

  1. 25/06/2008
  2. Tags: Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)
    Daca va numarati printre numerosii romani care si-au cumparat de "afara" o masina pana la data de 1 iulie 2008 si ati platit taxa auto, atunci puteti solicita restituirea diferentei dintre aceasta si taxa de poluare. Dar, atentie mare, pentru ca veti primi integral banii doar daca nu aveti obligatii fiscale neachitate. In caz contrar, suma care trebuie rambursata urmeaza sa fie redusa cu valoarea datoriei catre stat, se arata pe site-ul Mediafax.

    Proprietarul autovehiculului poate cere administratiei financiare restituirea diferentei atunci cand taxa auto platita pana la 30 iunie 2008 este mai mare decat taxa de poluare calculata in lei la cursul de schimb valutar valabil la momentul inmatricularii masinii in Romania. La cererea de restituire trebuie anexate, in original sau in copie, chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont care atesta plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, precum si copia cartii de identitate si a certificatului de inmatriculare a vehiculului, cu prezentarea in original a acestora. Aceleasi documente trebuie prezentate si in cazul autovehiculelor achizitionate printr-un contract de leasing. Suma va fi inapoiata in termen de 45 de zile de la depunerea cererii.

    In cazul in care, intre timp, proprietarul si-a vandut masina inainte sa o inmatriculeze, acesta nu mai primeste inapoi niciun ban, presupunandu-se ca si-a recuperat contravaloarea taxei prin pretul de vanzare. In schimb, poate cere restituirea sumei cumparatorul, cel care a inmatriculat masina.
    Vizualizari: 1301