rss

Cum iti poti recupera diferenta de bani intre vechea si noua taxa auto

  1. 13/01/2012
  2. Tags: Taxa auto, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Persoanele care au achitat vechea taxa auto conform OUG 50/2008 constand intr-o suma de bani  mai mare decat cea rezultata in urma aplicarii noii formule de calcul, intrata in vigoare incepand cu data de  13 ianuarie, pot solicita diferenta de bani.

    Iata care sunt pasii:

    Proprietarii de masini isi pot calcula in cadrul sectiunii Calculator Taxa valoarea noii taxe auto. In cazul in care valoarea rezultata este mai scazuta decat taxa achitata initial in baza vechii legi, proprietarii pot depune la Administratia Financiara o cerere de restituire a diferentei de bani, cu prezentarea urmatoarelor documente, in original sau in copie:

    - documentul doveditor al platii taxei pe poluare (chitanta fiscala sau ordinul de plata si extrasul de cont)

    - copia cartii de identitate a autovehiculului si a certificatului de inmatriculare, cu prezentarea in original a acestora

    Cererile de restituire vor fi solutionate in termen de 45 de zile.

    Suma de bani ce face obiectul diferentei dintre noua taxa auto si vechea taxa platita va fi virata fie in contul bancar indicat de solicitant, fie la ghiseul unitatii Trezoreriei Statului, in baza notei privind restituirea/rambursarea unor sume, daca solicitantul nu a indicat in cererea de restituire un cont bancar.

    In cazul in care solicitantul figureaza cu datorii fiscale neachitate, acestea vor fi compensate cu suma de bani obtinuta din diferenta intre vechea si noua taxa auto. Mai exact, dupa primirea cererii de restituire, organul fiscal verifica daca exista obligatii fiscale neachitate, diferenta urmand a fi restituita dupa compensarea respectivelor datorii fiscale (amenzi, taxe, impozite neachitate).



    Vizualizari: 47122
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »