rss

Ce trebuie sa faci ca sa-ti recuperezi banii platiti degeaba pe taxa auto triplata?

 1. 23/02/2009
 2. Tags: Taxa, Taxa auto
  Vezi toate fotografiile (1)

  Auto.Ro

  Taxa auto a fost redusa cu o treime, iar persoanele care au platit taxa auto tripla vor primi diferenta de bani pe care au achitat-o, asa declara premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

  Incepand din data de 19 februarie 2009 a intrat in vigoare noua varianta pentru taxa auto care prevede o scadere cu o treime a sumelor stabilite prin sistemul de calcul intrat in vigoare in decembrie 2008. Proprietarii care si-au luat masini second-hand inainte de 15 decembrie 2008, dar le-au inmatriculat ulterior, pot primi diferenta rezultata in urma reducerii valorii pentru taxa auto, in termen de 45 de zile de la depunerea cererii si a documentatiei, potrivit ordonantei date de Guvern. Persoanele vizate de aceasta prevedere trebuie sa depuna documente care sa ateste faptul ca autovehiculul a fost achizitionat in vederea inmatricularii in Romania, anterior datei de 15 decembrie, in maximum 20 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante. Procedura de restituire se va stabili prin ordin comun al ministrului Mediului si ministrului Finantelor publice, in maximum 30 de zile de la publicarea ordonantei de urgenta.


  Conform articolului II al noii Ordonante, pentru autovehiculele achizitionate in vederea inmatricularii in Romania inainte de data de 15 decembrie 2008 si care au fost inmatriculate‚ ulterior acestei date, cu plata pentru taxa auto pentru autovehicule calculate potrivit OUG 50/2008 cu modificarile ulterioare (adica taxa auto din vara majorata de trei ori), diferenta dintre taxa auto platita si cea stabilita de Guvern in vara se restituie la cerere, in termen de 45 de zile de la data depunerii cererii de restituire insotite de documentatia necesara.


  Articolul IV al aceleiasi noi Ordonante arata si modalitatile prin care se poate solicita restituirea diferentei dintre valorile modificate pentru taxa auto, mentionand foarte clar ca „persoana fizica sau juridica prezinta autoritatii fiscale competente pentru calculul valorii pentru taxa auto, in vederea luarii in evidenta, in termen de 20 de zile calendaristice de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, o cerere insotita de unul dintre dintre documentele prevazute la articolul III”. Prin urmare, cei care doresc sa recupereze diferenta de bani pentru taxa auto mai pot solicita luarea in evidenta numai pana pe 10 martie.


  In Ordonanta de Urgenta privind modificarea OUG 50/2008, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,  nr. 103/19.02.2009 sunt specificate si noile modalitati de calcul pentru taxa auto precum si faptul ca persoanele care au achizitionat masina dupa 15 decembrie 2008 si au achitat taxa auto pana pe 19 februarie 2008, nu pot solicita returnarea diferentei din taxa auto modificata.

  Vizualizari: 3056
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

  Toate anunturile »