rss

Banii din taxa ajung, de azi, la solicitanti

 1. 06/03/2009
 2. Tags: Taxa auto, Taxa de poluare
  Vezi toate fotografiile (1)

  Procedura de restituire a diferentei dintre taxa pe poluare auto triplata, valabila in perioada 15 decembrie 2008-19 februarie 2009, si cea aplicata intre 1 iulie si 15 decembrie 2008 a fost aprobata printr-un ordin al ministrilor Finantelor si Mediului, Gheorghe Pogea, respectiv Nicolae Nemirschi.

  Ordinul publicat astazi in Monitorul Oficial prevede ca stabilirea diferentei de taxa pe poluare de returnat se face, prin decizie de restituire, de catre organul fiscal de care apartine contribuabilul.

  Conform legii, termenul de solutionare a cererilor de restituire a sumelor cuvenite solicitantilor este de 45 de zile de la data inregistrarii solicitarii la organul fiscal competent. In cazul in care acest termen este depasit, contribuabilii au dreptul la dobanda din ziua urmatoare expirarii termenului legal de solutionare. Dobanzile vor fi suportate din bugetul Fondului pentru Mediu.

  Cererea de restituire trebuie sa fie insotita de cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare, ambele in original si copie, precum si de chitanta, ordinul de plata sau extrasul de cont care sa ateste plata taxei triplate. In cazul autovehiculelor in leasing, la cererea de restituire trebuie anexate documentele mentionate in copii conforme cu originalul, pe baza propriei declaratii.

  In cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, solicitantul va depune, in original si copie, un document din care sa rezulte data primei inmatriculari.

  De restituirea diferentei dintre taxa auto valabila intre 15 decembrie 2008 si 19 februarie 2009 si cea aplicata intre 1 iulie si 15 decembrie 2008 vor putea beneficia persoanele care au achizitionat autovehiculele inainte de 15 decembrie, inmatriculate dupa aceasta data.

  Pentru a dovedi acest lucru, pe langa documentele amintite, cei care vor solicita restituirea diferentei de taxa vor trebui sa prezinte si acte din care sa reiasa ca au achizitionat masina inainte de 15 decembrie 2008.

  Sursa: Bloombiz 

   

  Vizualizari: 2286
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

  Toate anunturile »