rss

Vehiculele cumparate din UE si aduse in tara pana la 31 decembrie trebuie inscrise in 2 luni

  1. 29/12/2009
  2. Tags: Taxa, Taxa auto, Taxa de poluare, Taxa de prima inmatriculare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Masinile noi inmatriculate in tarile Uniunii Europene, care au fost cumparate in intervalul 15 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009, pot fi inscrise in Romania in termen de maximum 60 de zile fara ca proprietarii sa plateasca taxa auto, incepand din 1 ianuarie. Dupa cele 2 luni de gratie, cei care se afla in aceasta situatie - care au cumparat autovehicule noi inmatriculate in UE in ultimul an - vor fi obligati sa plateasca taxa de poluare.

    Cel putin aceasta este propunerea pe care Laszlo Borbely, noul ministru al mediului, o va prezenta guvernului, urmand ca in curand sa fie aprobata ordonanta de urgenta care reglementeaza acest fapt.

    Potrivit Mediafax, Borbely a declarat ca Uniunea Europeana a atras din nou atentia statului roman ca legislatia actuala a taxei auto nu corespunde prevederilor europene si ca Romania nu mai are dreptul sa continue cu exceptarea de la plata taxei a anumitor autovehicule.

    "Voi prezenta guvernului o ordonanta de urgenta prin care persoanele care au achizitionat vehicule inmatriculate in UE in perioada exceptiei vor avea la dispozitie 60 de zile pentru a inscrie autoturismul in tara, fara plata taxei auto. Ceilalti, care depasesc acest termen, vor plati taxa", a spus Laszlo Borbely, se arata pe site-ul Mediafax.

    Romania a purtat recent discutii cu Uniunea Europeana pentru prelungirea cu inca 6 luni a exceptarii de la plata taxei de prima inmatriculare a autovehiculelor noi Euro 4 de pana in 2.000 cmc, insa raspunsul a fost unul negativ.

    Vizualizari: 11622
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »