rss

Persoanele cu handicap ar putea fi scutite de taxa auto, indiferent daca au sau nu permis auto

  1. 03/09/2009
  2. Tags: Taxa auto, Taxa de poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ministerul Mediului a propus scutirea de la plata taxei auto a utilajelor care respecta normele de poluare si circula rar, dar si a masinilor detinute de persoanele cu handicap, indiferent daca acestea au sau nu permis auto!

    Intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Mediului si citat de Mediafax se arata ca, potrivit propunerii, vor fi exceptate de la plata taxei de poluare "masinile mobile nerutiere, ale caror motoare respecta normele privind poluarea chimica si a caror deplasare pe drumurile publice este in general limitata numai la si de la locul de munca, si autovehiculele aflate in proprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, independent de detinerea permisului de conducere de catre proprietarul autovehicului".

    Altfel spus, excavatoarele, utilajele de asfaltat si alte utilaje de acest gen ar putea fi exceptate in viitor de la plata taxei auto.

    Referitor la persoanele cu handicap, aici diferenta este ca, pana acum, erau scutite de taxa doar persoanele cu handicap care posedau permis auto.

    De notat ca aceasta este, momentan, doar o propunere, care urmeaza sa intre in pachetul de masuri anticriza pentru care guvernul isi va asuma raspunderea in fata parlamentului.

    Vizualizari: 26605