rss

Oficial: Dacia Duster in competitie pentru Trofeul Andros

  1. 17/11/2009
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: competitie, Dacia, Duster, LANSARE
    Vezi toate fotografiile (4)

    Dacia a dezvaluit astazi Duster,  versiunea de competitie a viitorului SUV, care va participa la celebra competitie auto intitulata Trofeul Andros.

    Duster a punctat astfel prima aparitie publica, in forma unei versiuni sportive a mult-asteptatului SUV Dacia. In cadrul unei conferinte la Paris, oficialii Dacia au surprins audienta prin dezvaluirea unei versiuni extreme a lui Duster, model spionat pana acum in diverse ipostaze in timpul perioadei de teste.

    Producatorul autohton de la Mioveni a anuntat ca Duster va participa la circuitele pe gheata din cadrul Trofeului Andros, editia 2009-2010, la categoria Silhouette. La volanul masinii se va afla celebrul pilot, Alain Prost.

    “Sunt incantat sa concurez pe Dacia Duster este un vehicul complet nou si sunt mandru sa particip la promovarea acestuia intr-un context atat de original cum este Trofeul Andros. Am incredere in capacitatea si in fiabilitatea vehiculului pentru aceasta cursa, avand in vedere colaborarea cu Renault Sport Technologies” a declarat pilotul.

    Dacia Duster a beneficiat de pregatirea inginerilor Renault Sport Technologies in ceea ce priveste competitiile automobilistice.

    Drept urmare, masina vine echipata cu un propulsor V6 de 3.0 litri al Aliantei Renault Nissan, care genereaza 350 CP la 7.500 rpm si ofera un cuplu maxim de 360 Nm la 5.500 rpm. Motorul este cuplat la o transmisie secventiala cu sase rapoarte. Performantele sunt asigurate si de amplasarea motorului in partea posterioara a masinii, care are drept scop repartizarea optima a masei regulamentare de 950 kg.

    Trofeul Andros este o competitie, care releva in primul rand valoarea si eficienta vehiculelor inscrise in competitie si a pilotilor.

    Cu ocazia acestui eveniment, Dacia dezvaluie numele si liniile lui Duster, ce bifeaza numarul sase in  lista modelelor marcii.

    Vizualizari: 5232
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »