rss

Frankfurt 2009: Seat IBZ Concept, viitorul Ibiza Sport Tourer

  1. 15/09/2009
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: ibiza sport tourer, ibz concept, SEAT, Seat ibiza, seat ibiza sport tourer
    Vezi toate fotografiile (14)

    Seat a dezvaluit in aceasta dimineata, la Frankfurt, cu ocazia implinirii a 25 de ani de la crearea popularului Ibiza, conceptul IBZ. Acesta va sta la baza noului break Ibiza Sport Tourer, care va ajunge in showroom-urile europene in vara anului viitor.

    Asa cum se poate observa si din fotografiile oficiale date publicitatii de constructorul spaniol, IBZ Concept adopta un nou limbaj de design care va fi aplicat pe viitoarele modele Seat. Aparent, nu exista deosebiri majore la nivelul aspectului exterior, diferenta fiind facuta de o serie de detalii care se vor regasi si pe versiunea de serie a break-ului iberic.

    Astfel, IBZ Concept a primit noi blocuri optice fata si spate cu LED-uri, o noua grila a radiatorului, prize de aer frontale rectangulare in stilul celor de pe Ibiza Cupra, un set de jante din aliaj de 19 inch superbe si oglinzi laterale cu design specific concept-car-urilor. De asemenea, se remarca manerele portierelor spate ascunse ca la Leon, cele doua tevi de esapament independente care arata mult mai bine decat actuala evacuare dubla sau acoperisul panoramic din sticla. Nota sportiva continua si la interior unde se remarca un volan tesit in partea inferioara, instrumentarul de bord futuristic si materiale de calitate.

    Seat IBZ Concept are o lungime de 4,22 de metri, in timp ce latimea si inaltimea sunt identice cu cele ale hatchback-ului din care deriva. Cu toate acestea, modelul va oferi un spatiu extrem de generos (cel mai mare din gama Ibiza), marturie stand portbagajul de 410 litri. Volumul acestuia se poate intinde pana la scaunele din fata prin rabatarea banchetei, insa spaniolii nu au dezvaluit cifra pentru aceasta situatie. Masina beneficiaza in plus de un spatiu de depozitare sub podeaua portbagajului.

    In ceea ce priveste motorizarea, se pare ca break-ul de serie Ibiza Sport Tourer va primi un propulsor 1.4 TSI de provenienta Volkswagen, care produce 180 CP si 250 Nm de cuplu.

    Vizualizari: 2274