rss

Femeile la volan versus agresivitatea din trafic

  1. 16/07/2009
  2. Tags: agresivitatea la volan, campanie auto, campanie bloombiz
    Vezi toate fotografiile (4)

    “Imi place sa rad de femeile la volan. Sa fac misto de ele. Acum lasand gluma la o parte, sunt femei care conduc bine si femei-catastrofe. “, spune Ionut, un participant la traficul rutier de sase ani. “Am mers cu femei in masina si abia asteptam sa ma dau jos, insa sa nu uitam ca sunt si reprezentante ale sexului feminin in cadrul raliurilor, cum ar fi focoasa Danica Patrick. “

    Unii merg insa si mai departe, slava Domnului ca nu pe pamanturile romanesti. Stim cu totii care sunt drepturile (nule) ale femeilor din cultura islamica. Bineinteles lucrurile sunt nuantate de la regiune la regiune, insa ceea ce ne intereseaza pe noi este ca in Arabia Saudita exista o lege care interzice femeilor sa sofeze.

     

    Cifre, date si statistici

    Bun. Trecem mai departe. In anul 2007 in evidenţele statistice s-au inregistrat peste 5.000 de accidente rutiere grave. Peste 4.000 dintre acestea au fost cauzate de bărbaţi si doar aproape 800 de femei. Tragem o concluzia potrivit careia 20% dintre aceste evenimente nefericite au fost cauzate de sexul frumos.

    Desi putem afirma ca femeile conduc mai prudent decat barbatii, o spun diverse studii, nu putem conchide ca sunt soferite de profesie. O cauza ale acestei mici neconcordante cu volanul o detaliaza Dan, conducator auto de 4 ani: “Femeile nu au incredere in fortele proprii in ceea ce priveste sofatul, insa barbatii fac cele mai multe accidente din cauza increderii prea mari in potentialul lor de soferi.”

    Totusi ceea ce ne intereseaza pe noi este ca femeile sunt din ce in ce mai supuse agresivitatii in trafic. In primul rand pentru ca, sa spunem, sofatul nu este chiar punctul nostru forte, iar a doua explicatie vine tocmai din definitia femeii ca fiind sexul slab.

     

    Un exercitiu de imaginatie

    Sa facem un exercitiu de imaginatie? O masina ii taie calea alteia. Autovehiculul care a taiat calea este condus de un barbat. Tu, iarasi un exemplar masculin, te multumesti sa treci mai departe, aruncand cuvinte injurioase ... in gand. Sau ii faci un semn obscen si treci mai departe. Nu ai vrea sa-l enervezi atat de tare incat sa coboare din masina si sa aveti la fata locului o desfasurare de forte din care te-ai putea alege cu un drum la Politie si cateva contuzii.

    Pasul numarul doi: La volanul acelei masini “obraznice” se afla o femeie. Oare cate replici misogine iti vin in minte? Ok. Nu am vrea sa stim. Insa ceea ce este si mai interesant este faptul ca sunt mai mult decat suficienti barbati care ar face soferita cu pricina “cu ou si cu otet”. Poate chiar ar umari-o “ca sa o sperie putin” sau i-ar sparge parbrizul.

    Faptul ca nu se poate apara, ca nu dispune de atata forta fizica incat sa faca fata unui mascul, indeamna multi soferi sa adopte o atitudine mult mai agresiva fata de femei.

    Bineinteles ca despre aceasta tema se pot scrie randuri-randuri, insa scopul acestui material este altul. Noi vrem sa tragem un semnal de alarma asupra agresivitatii in trafic, in general si asupra agresivitatii la care sunt supuse femeile in drumul lor spre serviciu, in particular.

     

    Un semnal de alarma

    Dragi soferi, recunoastem ca uneori gresim, insa a gresi este omeneste. Nu transformati o eroare umana intr-un conflict fatis, declarat natiei feminine. Nu uitati ca la volan trebuie sa va inarmati cu rabdare, tact si bun-simt. O gafa poate fi taxata si altfel, nu doar prin nervi, cuvinte urate si atitudine de superioritate.

    Ajutati-va si ajutati-ne sa avem parte de un trafic civilizat. Vrem soferi civilizati!

     

    PS: Stim cu totii ca atunci cand povestesti iti descarci o parte din energia negativa. Povestiti-ne o intamplare din trafic si noi te premiem. Intra aici pentru mai multe detalii.

    Vizualizari: 3041