rss

Dacia SUV: primele imagini reale

  1. 03/07/2009
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, SUV
    Vezi toate fotografiile (3)

    Dupa o serie de fotografii spion, iata ca SUV-ul Dacia ni se arata si fara camuflaj. Producatorul auto de la Mioveni a anuntat ca, cel mai probabil, primul SUV romanesc va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie, insa gratie forumului DaciaClub ceata care invaluia design-ul acestui model s-a risipit.

    Cu toate ca cele trei imagini ne edifica asupra aspectului - cu rezervele de rigoare in ceea ce priveste autenticitatea lor, oficialii Dacia nu s-au grabit sa ofere cine stie ce detalii referitoare la acest model, astfel ca misterul persista.

    Se stie ca noul Dacia SUV este construit pe o platforma tehnica de Nissan (cel mai probabil Qashqai) si nu pe una modificata de Logan, asa cum se auzea cu ceva timp in urma. Surse apropiate constructorului de la Mioveni au declarat ca modelul va primi atat tractiune integrala, cat si 4x2, de provenienta Nissan.

    Despre doua motorizari se vorbeste ca fiind sigure pentru Dacia SUV: agregatul de 1.6 litri si 105 CP pe benzina si diesel-ul de 1.5 litri si 85 CP. Totodata, insa, umbla vorba ca nici propulsorul de 1.6 litri cu cele doua variante de putere, 90 si 128 CP, sau diesel-urile de 1.5 litri si 105 CP si chiar 1.9 litri si 130 CP nu vor fi ocolite.

    Dar nimic din tot ce a ajuns pana acum la urechile presei nu este sigur, nici macar numele modelului, insa cunoscatorii in domeniu inclina spre Steppe sau Duster. Nu ne ramane decat sa asteptam expozitia de la Frankfurt, cand SUV-ul Dacia va fi prezentat in premiera.

    Vizualizari: 13876