rss

VW Up! si versiunile sale pentru SEAT si Skoda vor fi produse in Slovacia

  1. 23/04/2009
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: SEAT, Skoda, Up!, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cel mai mare constructor de automobile din Europa a anuntat astazi ca noua gama de modele de clasa mica ce va avea la baza conceptul Volkswagen Up! va fi produsa la fabrica de la Devinska Nova Ves, in apropiere de Bratislava, incepand cu anul 2011.

    In comunicatul de presa dat publicitatii de compania din Wolfsburg, Volkswagen a investit 308 milioane de euro in situl de productie slovac, iar pentru a putea produce noile modele intentioneaza sa creeze alte 1.500 de locuri de munca in afara celor 8.000 deja existente, care ar asigura o capacitate de productie de 400.000 de vehicule pe an. Uzina de langa Bratislava mai produce in momentul de fata Audi Q7, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg si Skoda Octavia.

    Primul model produs va fi Up!, care va lua locul actualului Lupo (cele doua litere de mijloc au dat numele conceptului Up!, dupa modelul folosit de VW in cazul lui Scirocco si a conceptului Iroc), urmand sa fie construite si versiuni cu trei si cu cinci usi pentru SEAT si Skoda.

    Aceste modele vor fi oferite doar cu tractiune pe puntea fata si vor avea motorul amplasat frontal, ceea ce le va permite sa imparta mai multe componente cu alte modele VW. Puterea va fi furnizata de o gama de motorizari pe benzina si diesel cu 3 si 4 cilindri aspirate natural.

    Vizualizari: 1237