rss

Seat, partener la testele Premio

  1. 07/10/2009
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: SEAT, Seat ibiza, Seat leon cupra
    Vezi toate fotografiile (3)

    Saptamana aceasta, Goodyear Dunlop Tires Romania impreuna cu partenerul sau Dumivest a lansat la Timisoara primul magazin-service Premio greenfield din Romania.

    In sprijinul ideilor PREMIO de calitate, confort, siguranta si performanta a masinii prin aportul unui service de roti la standarde deosebite, SEAT a fost partener la evenimentul de lansare, punand la dispozitie masini pentru teste privind importanta presiunii in anvelope atat pentru siguranta in trafic cat si pentru consumul de combustibil.  

    Goodyear, unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume, si-a extins activitatea din Romania cu un nou magazin-service Premio. Dumivest, partener al Goodyear Dunlop Tires Romania inca din 2005, a devenit partener francizat Premio si este prima firma din Romania care a imbratisat recentul concept de service si retail introdus anul acesta pe piata locala la un nivel extrem de amplu, realizand investitii de aproape o jumatate de milion de euro.

    In cadrul evenimentului de lansare oficiala a Premio Dumivest din Timisoara, SEAT, prin dealerul sau local autorizat, Todorut International, a imbratisat ideea unui parteneriat intr-o sesiune de teste realizate impreuna cu unele din cele mai importante publicatii auto din Romania, pentru a vedea in ce masura nivelul presiunii in anvelope influenteaza performanta masinii in raport cu specificatiile indicate de producator.

    Pentru testele de accelerare si franare, un SEAT Leon Cupra de 240 CP, incaltat cu anvelope Dunlop SP 9000, a rulat mai intai cu o presiune in pneuri la standardul recomandat de producator de 2.4 bar pe fata si 2.2 bar pe spate, apoi cu o presiune cu 0.8 bar mai mica fata de specificatiile standard. Testele au relevat ca, pentru o franare de la 100 km/h la 0 km/h, o presiune mai mica cu 0,8 bar decat cea recomandata de producator mareste spatiul de franare cu 3,5 metri, in timp ce pentru o franare de la 60 km/h la 0 km/h aceeasi presiune necesita un spatiu de franare cu aproximativ 1,5 m mai mare.

    Tendinta conducatorilor auto este, in genere, de a amana verificarea nivelului presiunii in anvelopa, ajugand sa ruleze cu masina pe care o conduc sub nivelul specificatiilor date de producator. Testele de accelerare si franare efectuale in cadrul evenimentului de lansare Premio Dumivest au pus in evidenta faptul ca neglijarea controlului presiunii in anvelope duce la un risc sporit de accidente cu impact considerabil.

    Pentru testele de consum, un SEAT Ibiza de 1.4 pe benzina a pus in evidenta faptul ca rularea cu o presiune mai mica cu 0.8 bar in anvelope fata de specificatiile producatorului da un consum cu o valoare intre 1,5 litri si 2 litri mai mare la 100 de kilometri parcursi. Ibiza 1.4/85 CP a rulat echipata cu anvelope anvelope Dunlop SP Sport 01 cu dimensiuni de 185/60-15. În cazul unor autoturisme cu motor cu cilindree mai mare, care ruleaza pe anvelope mai late, surplusul rularii cu o presiune neadecvata in pneuri va creste si mai mult consumul de combustibil la aceiasi 100 de kilometri parcursi.

    Situat pe Soseaua Calea Buziasului nr.130 din Timisoara, Premio Dumivest ofera conducatorilor auto o gama variata de anvelope si accesorii, serviciile auto acoperind atat serviciile de montare si demontare anvelope cat si servicii de geometrie si directie.

    Magazinul-service Premio inaugurat acum in Timisoara are o suprafata de 380 m2 , cu  un showroom supraetajat si 4 rampe de lucru, in care sunt asigurate servicii de vanzare si service roti la standarde de inalta calitate si cu maxim de eficienta.

    Vizualizari: 2331
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »