rss

Seat Brisa si Duna, doua concepte alimentate cu energie solara

  1. 09/05/2009
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Brisa, Concept, Duna, Miguel-Angel Iranzo Sanchez, SEAT
    Vezi toate fotografiile (11)

    Desi problema se studiaza de ani buni, omenirea inca nu a gasit solutia pentru ca masinile care folosesc eneriga solara pentru propulsie sa ofere o alternativa viabila pentru a inlocui autovehiculele animate de motoare cu combustibili fosili.

    De altfel, exista chiar si competitii destinate exclusiv masinilor acoperite cu panouri solare, insa ziua in care ne vom plimba familia pe strazile Bucurestiului cu un astfel de vehicul pare, inca, departe.

    Cu toate acestea, tinerii designeri nu renunta si continua sa se joace cu aceasta idee, lucru pe care l-a facut si Miguel-Angel Iranzo Sanchez. Intr-un moment in care gandul ii era la viitor, studentul spaniol a proiectat doua concept-car-uri puse in miscare de razele soarelui.

    Primul dintre acestea, Seat Brisa, este un triciclu cu valente sportive, care are partea inferioara a caroseriei fabricata din placaj laminat.

    Al doilea concept este un buggy botezat Seat Duna, a carui caroserie este intregita in partile laterale de panouri realizate din lemn de cedru.

    Ambele modele sunt dotate cu celule fotovoltaice care alimenteaza un motor electric.

    Vizualizari: 1380