rss

Geneva 2010 -Seat IBE

  1. 03/03/2010
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: SEAT
    Vezi toate fotografiile (1)

    SEAT face o declaratie de forta, puternica, la Geneva cu sport coupe-ul compact, care are un design uimitor si emana placerea de a conduce in era motorului electric. SEAT IBE prefigureaza viitorul prin zero emisii CO2 si un concept sportiv si dinamic de mobilitate urbana.

    In timp ce stilul atletic al conceptului IBE ofera o perspectiva incitanta in dezvoltarea  generatiei viitoare a designului SEAT, proportiile puternice si precise demonstreaza continua evolutie a marcii.

    Mica si puternica, la prima vedere SEAT IBE afiseaza proportiile unei masini sport clasice. Cu toate acestea, modelul este definit printr-un stil unic si inovator, masina ideala pentru tinerii care traiesc in mediul urban.

    “Impreuna cu IBE, SEAT demonstreaza ca mobilitatea electrica va fi intotdeauna imbinata cu un design extraordinar si o placere nebuneasca de a conduce”, declara James Muir, Presedinte SEAT S.A. “IBE este cel mai bun exemplu al traditiei SEAT de a oferi in permanenta cel mai indraznet si tineresc model din clasa sa. Mai presus de asta, primul concept al masinii electrice reprezinta continuarea strategiei noastre pentru viitor; dupa succesul urias pe care l-au avut modelele ECOMOTIVE, acum lucram intens asupra conceptului de mobilitate electrica ce include modelul hibrid, dar si masina electrica.”

    Design-ul

    Conceptul IBE transmite perspectiva ispititoare a dezvoltarii designului SEAT. Formele clare, liniile precise si suprafata exacta infatiseaza intr-un mod unic designului care sustine identitatea SEAT in toata splendoarea sa. “SEAT IBE contine gena urmatoarei generatii de modele SEAT. Va avea un impact puternic asupra tuturor modelelor noastre,” declara Directorul de Design SEAT, Luc Donckerwolke. “De asemenea reprezinta o promisiune pentru viitorul automobilelor- chiar cu motor electric, design-ul va ramane incitant iar conducerea sa va fi in continuare distractiva; cel putin, cu SEAT.”

    SEAT IBE are 3.78 metri lungime, cu 25 centimetri mai putin decat Ibiza-  latimea neobisnuita de 1.80 metri si inaltimea totala de numai 122 centimetri redau proportiile clasice ale masinii sport. O alta caracteristica tipica pentru modelele sport este capota extrem de joasa si linia lunga a plafonului. Consola fata scurta si partea din spate extrem de robusta impreuna cu rotile de 19 inch subliniaza aspectul compact si puternic al masinii.

    Partea frontala se distinge prin farurile cu LED-uri, designul sofisticat si exclusivist, care sustin V-ul tipic SEAT ce se prelungeste pe capota, cunoscut ca “arrow design”. Prizele de aer din fata sunt largi pentru necesitatea relativ scazuta a racirii motorului electric.

    Profilul modelului IBE scoate in evidenta statutul puternic – umerii largi, flancurile sculptate cu profil distinct in spatele rotilor din fata si rotile mari cu jante aerodinamice optimizeaza aspectul dinamic. Anvelopele, pe de alta parte, cu dimensiunea de 175, sunt departe de extrem -  cu rezistenta redusa la rulare, contribuie la sporirea eficientei conceptului masinii electrice. Linia plafonului coboara catre spatele masinii, reducand suprafata vitrata.

    Partea din spate a masinii preia formele caracteristice ale celei frontale intr-o alta interpretare. Stopurile sunt cu LED-uri iar forma lor sugereaza “arrow design”. Modelul nu are niciun ornament -  un design de exceptie nu necesita decor. Fiecare detaliu are rolul de a scoate in evidenta latura sportiva a masinii. Reducerea dimensiunii si precizia fiecarui detaliu sunt elemente de baza ale strategiei SEAT care vor fi evidentiate mult mai bine in viitor.

    Conceptul

    Cu noua dimensiune, agilitate si dinamica, SEAT IBE este masina perfecta pentru oras. Avand un spatiu interior restrans 2+2 locuri, este conceput pentru un stil de viata tineresc. Spatiul este din belsug pentru un cuplu dar incap lejer si patru persoane. Plafonul lung asigura suficient spatiu in interior, lasand loc si pentru bagaje.

    “SEAT si-a atins scopul de a crea noi concepte atat de necesare marilor orase”, declara  Frank Bekemeier, Vice Presedinte Executiv pentru Cercetare si Dezvoltare  SEAT. “ IBE este un vehicul cu zero emisii de dioxid de carbon, lucru care devine atat de important in diferite domenii si este optimizat pentru sistemele informatice ale viitorului. Avand dimensiuni compacte, este usor de utilizat si se incadreaza perfect cerintelor grupului tinta”

    SEAT IBE este masina electica cu zero emisii de CO2. Motorul si sistemele electice sunt situate sub capota extrem de plata iar bateria Li-ion este pozitionata in spatele masinii. Cu o capacitate de 75 kW ( 102 CP ) si un cuplu de 200 Nm, motorul ofera exact dinamica sugerata de designul exterior al masinii. In doar 3.4 secunde ajunge de la 0 la 50 km iar dupa doar 9.4 secunde atinge 100 km/ora. Aceasta performanta impresionanta este data atat de motorul electric cat si de greutatea scazuta a SEAT IBE, de doar 1000 kg.

    Viteza maxima este de 160 km/ora- o cifra rezonabila, chiar si pentru autostrazi. Capacitatea bateriei este de 18 kWh, suficienta pentru a acoperi cerintele zilnice ale vietii urbane. In cadrul retelei de informare a viitorului, SEAT IBE poate alerta sau face schimb de informatii cu alte automobile cu sisteme preluate din aviatie.

    Vizualizari: 2682