rss

Test Drive (cu video) – Seat Ibiza Fun

  1. 27/06/2008
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Fun, Ibiza, SEAT
    Vezi toate fotografiile (14)

    Text: Florin Oprea, Sorin Miclau ; Foto: Sorin Miclau; Video: Alexandru Enache

    Galerie foto aici

    Video clip aici

    Cand cumperi un model Seat Ibiza in echiparea de baza te astepti sa ai parte de ceea ce englezii numesc “fun”- distractie. Dar te convingi ca nu-i asa. Seat are grija de tine si-ti propune exact solutia, o alta echipare: Seat Ibiza Fun. Ca sa ai parte de “Fun”.

    Seat Ibiza Fun 1.4 85 CP este automobilul pe care l-a testat www.auto.ro zilele acestea. Seat Ibiza Fun este un automobil excelent pentru tinerii care urmaresc sa ajunga la mare cu prietenii sau la munte cu colegii de serviciu pentru “team building”. Aceeasi tineri sau altii pot merge cu Seat Ibiza Fun la serviciu, la cumparaturi, la un teatru, la o petrecere sau aiurea. Ca sa se asorteze, Seat Ibiza Fun poate fi de orice culoare numai alba sa fie, ca sa-l parafrazam pe un vizionar al industriei auto Henry Ford.

    Seat Ibiza Fun – la volan


    Seat Ibiza Fun este un automobil haios, motorul de 1.4 benzina fiind alegerea indicata de noi, asta daca nu aveti de gand sa bateti tara unde puteti opta pentru un diesel. Adica cel de 1.4 TDI 70 CP. Seat Ibiza Fun demonstreaza un caracter dinamic, demn de auto emocion, insa in varianta temperata. Adica o tinuta de drum ferma, dar o manevrabilitate lenesa (video ). Motorul isi face treaba ajutat de cutie, insa trebuie turat cu toate rezultantele acestui fapt (consum mare, nivel de zgomot ridicat, posibilitatea pierderii carnetului de conducere). Bref, pentru orice stil de conducere adoptat poti avea parte de Fun daca se intelege pe deplin termenul. Suspensiile contribuie din plin la controlul bun al ansamblului, limitand balansul in viraje, dar a nu se citi sport in vreuna dintre afirmatii. Sunt potrivite pentru caracterul fun al lui Seat Ibiza Fun. Manevrabilitatea ar trebui optimizata prin corectiile DSR-ului (Dynamic Steering Response) insa este un pic lenesa. Masina are directie precisa si rapida, insa in viraje adoptate sportiv se observa, pentru cunoscatori, un temperament flegmatic nu unul sangvinic gen auto emocion. Cutia cu cinci trepte este etajata corespunzator neputand genera minuni din 85 CP. Cu motorul de 85 CP si cutia cu cinci trepte Seat Ibiza Fun are un timp de accelerare de la 0-100 km/h de 11.9 secunde, timpul de repriza 60-100 km/h dureaza 15.3 secunde, iar primii 1000 de metri cu start de pe loc sunt atinsi dupa 33.5 secunde, cifre comunicate de fisa tehnica a modelului Seat Ibiza Fun. Viteza maxima comunicata pentru Seat Ibiza Fun 1.4 85 CP este de 180 km/h. Consumurile specificate de fisa tehnica a lui Seat Ibiza Fun sunt: urban - 8.6 l/100 km, extraurban - 5.3 l/100 km, combinat – 6,5 l/100 km.


    Seat Ibiza Fun – la interior

    Fiind vorba de un hatchback din clasa mica, el se bate cu Renault Clio, Opel Corsa, Suzuki Swift. Spatiul interior oferit de Seat Ibiza Fun este adecvat. Confortul oferit de scaunele lui Seat Ibiza Fun este “fun” pentru scaunele din fata existand reglaje manuale pe inaltime. Mai mult soferul isi poate ajusta si volanul atat axial cat si pe inaltime. In spate doi copii stau confortabil insa doi adulti, chiar daca au spatiu pentru picioare, din cauza curburii pavilionului pot avea probleme cu spatiul pentru cap, asta daca au o inaltime mai mare. Bancheta rabatabila genereaza extraspatiu pentru portbagaj care pleaca de la 267 litri cu bancheta nerabatata si ajunge la 665/960 litri cu spatarul banchetei rabatat, cifre furnizate de www.alto-syncro.ro


    Plansa de bord este practica, simplu desenata, zona instrumentarului fiind usor lizibila, informatiile vitale ale lui Seat Ibiza Fun putand fi receptionate vizual fara vreun efort de deconcentrare de la actul condusului. Materialele sunt placute la atingere, de o calitate normala, pe alocuri cu aspect de ieftin , iar pe consola centrala sunt dispuse comenzile pentru aerul conditionat manual, plus radio CD-ul cu MP3 oferit in standard.

    Seat Ibiza Fun – Achizitie; Preturi competitive

    Raportul calitate – pret oferit de Seat Ibiza Fun este in avantajul clientului. Pretul pentru modelul testat de noi Seat Ibiza Fun 1.4 l, 85 CP este de 8.830 euro (fara TVA) sau 10.508 euro (cu TVA). De acesti bani ai parte de o echipare buna, dar surprinzator mai trebuie sa adaugi 281 euro (cu TVA) ca sa-ti pui ABS sau daca ai copii mai pui 871 euro cu TVA ca sa-ti adaugi ESP (Electronic Stability Program). In plus mai adaugi 213 euro cu TVA pentru airbag lateral sofer si pasager plus pretensionarea electrica pentru centurile de siguranta fata. Cele doua airbag-uri fata sunt oferite standard.


    Noul Seat Ibiza a fost lansat ieri .

    Vizualizari: 2972