rss

SEAT stabileste recordul la consum cu Ibiza Ecomotive

  1. 05/05/2009
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Ecomotive, Ibiza, SEAT
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul spaniol SEAT a anuntat ca a stabilit un record mondial pentru economia de combustibil, fara utilizarea tehnologiilor hibride sau cu combustibililor alternativi. Compania a anuntat ca a condus Ibiza Ecomotive 1,562 de km cu un singur plin, avand astfel un consum mediu de 2,9 litri/100 km. Consumul oficial al masinii este de 3,7 litri/100km.

    Soferul austriac Gerhard Plattner a fost la volan saptamana trecuta, conducand masina de la Martorell, prin Franta pana la Frankfurt, unde era destinatia finala. Plattner a continuat insa pana la Gottingen, cand a observat la Frankfurt ca mai era combustibil in rezervor.

    Compania a declarat ca pentru stabilirea recordului au fost esentiale modificarile aduse lui Ibiza pentru a primi sigla Ecomotive, si anume aerodinamica imbunatatita, greutate scazuta si setari speciale pentru motorul 1,4 TDI  de 80 CP.

    Totusi, testele care vizeaza economia combustibilului sunt controversate. Cu toate ca recordurile sunt facute pe drumuri publice cu o masina de serie, de cele mai multe ori valorile sunt imposibil de realizat de soferi de zi cu zi. In plus, Gergard Plattner este un obisnuit al testelor privind economia de combustibil.

    Vizualizari: 1381