rss

SEAT Ibiza FR: primele detalii si fotografii

  1. 17/04/2009
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Ibiza, Ibiza Cupra, SEAT, Seat ibiza, Seat ibiza cupra
    Vezi toate fotografiile (4)

    Marca iberica va fi una dintre principalele atractii ale Salonului de la Barcelona care va avea loc intre 9 si 17 mai, show-ul auto din capitala Catalunyei fiind locul ales de oficialii SEAT sa prezinte, intre altele, noul Ibiza FR, un model care imbina designul si caracterul sportiv cu performante excelente.

    Noua versiune performanta FR a hatchback-ului produs la Martorell propune o serie de inovatii comparativ cu modelul precedent, menite sa confere o experienta la condus mai intensa. Cea mai importanta noutate o reprezinta motorul 1.4 TSI de 150 CP care se ascunde sub capota lui Ibiza FR care. Gratie noii tehnologii de care beneficiaza, acest motor ofera performante deosebite la un consum de carburant si emisii de CO2 reduse, aliniindu-se astfel normelor de poluare Euro 5. Puternicul propulsor este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj DSG cu sapte rapoarte, care poate fi actionata si manual de la padelele montate in spatele volanului si care se regaseste si pe Ibiza Cupra.

    De asemenea, o alta noutate este introducerea noii tehnologii numita XDS. Acesta este de fapt un diferential autoblocant ce lucreaza impreuna cu ESP-ul pentru imbunatatirea tractiunii prin franarea rotii ce pierde aderenta, oferind un grad sporit de confort si siguranta la condus.

    Din punct de vedere estetic, noul Ibiza FR a primit o noua grila frontala de tip fagure cu insertii cromate, noi spoilere, noi oglinzi exterioare vopsite in argintiu, jante specifice de 17 inch si evacuare dubla. Caracterul sportiv se regaeste si la interior prin instrumentarul de bord care poarta logo-ul FR, noul volan sport cu padele pentru schimbarea manuala a treptelor de viteza si scaunele sport cu tapiterie gri cu cusatura rosie.

    Noul SEAT Ibiza FR vine standard, intre altele, cu ESP, TCS+EBA, ABS, Hill Hold Control, sistem de monitorizare a presiunii in pneuri, airbag-uri frontale, airbag pentru cap si piept, computer de bord, cruise control, Climatronic, Radio CD cu redare MP3 si 6 difuzoare, mufa AUX, suspensie sport, faruri de ceata adaptive.

    Vizualizari: 2549