rss

Record de economie - Seat Ibiza Ecomotive consuma 2,34 l/100 km

  1. 08/10/2009
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Seat Ibiza ECOMOTIVE
    Vezi toate fotografiile (1)

    Din orasul polonez Cieszyn pana la Frankfurt, Seat Ibiza ECOMOTIVE a stabilit un nou record de econonomie de combustibil, inregistrand un consum de doar 2.34 l/100 km.

    •    12 tari europene au fost strabatute cu un singur plin de rezervor
    •    Doar 44.81 litri de combustibil au fost necesari pentru a parcurge 1,910 km
    •    Specialistul austriac, Gerhard Plattner a stabilit noul record cu un model SEAT

    Inca o data, SEAT Ibiza ECOMOTIVE si-a dovedit calitatile ecologice si eficienta in consumul de combustibil prin parcurgerea unei distante de 1,910 km cu un singur plin de motorinaRezultatul final a consemnat un consum de 2.34 l/100km. Aceasta incredibila performanta a fost dusa la bun sfarsit de austriacul Gerhard Plattner, binecunoscutul campion al testelot de consum redus, care a reusit sa impinga la limita superioara calitatile Ibizei ECOMOTIVE.

    Plattner s-a mai incumetat in aprilie la un drum cu Ibiza ECOMOTIVE cand a condus de la fabrica SEAT de la Martorell pana in Gottingen, Germania cu un consum mediu de 2.9 l/100km. Pentru actualul record, Plattner a pornit din Cieszyn, Polonia, pe 23 septembrie, imediat dupa ce IPMC (International Police Motor Corporation) a sigilat capota si busonul rezervorului.

    Drumul a inclus un total de 12 state europene, Plattner trecand prin orasele Mosty (Republica Ceha), Bratislava (Slovenia), Hegyeshalom (Ungaria), Graz (Austria), Varazdin (Croatia), Maribor (Slovenia), Toblach (Italia), Innsbruck (Austria), Schaan (Principatul Lichtenstein), Zurich (Elvetia) si Saint-Louis (Franta) pentru a termina calatoria la Frankfurt (Germania).

    Cand austriacul a oprit pentru ultima oara motorul, sigiliile au fost intacte recordul fiind validat pentru segmentul in care SEAT Ibiza ECOMOTIVE activeaza. Cifrele finale arata eficienta excelenta a modelului spaniol din punct de vedere al emisiilor si al consumului. Caracteristicile gamei ECOMOTIVE sunt subliniate si de performante similare ale modelelor Altea si Altea XL ECOMOTIVE care au fost expuse la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Vizualizari: 1973