rss

VW, GM si PSA posibili parteneri pentru Proton

  1. 30/10/2009
  2. Categoria: Proton
  3. Tags: Citroen, GM, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    In contextul amenintarii de catre concurenta straina, Malaezia cauta un partener pentru producatorul auto national, Proton. Exista speculatii potrivit carora Proton ar putea incerca din nou sa se alieze cu Volkswagen AG sau General Motors Corp sau PSA / Peugeot-Citroen.

     

    Malaezia a trebuit sa reduca tarifele la importurile de piese auto ca parte a unui acord cu vecinii din Asia. Saptamana trecuta, guvernul malaiezian a prezentat Politica Auto Nationala, care stabileste un cadru pentru descentralizarea industriei si eliminarea sistemului de permise aprobate pentru import. Guvernul face acest lucru cu scopul de a elimina coruptia, care s-a accentuat din cauza acestei practici.

     

    Guvernul mai spune ca, o data cu primirea de constructori straini de automobile, ar pastra accizele pentru kituri auto si masini construite. In cadrul unei conferinte de presa, ministrul pentru comert international, Mustapa Mohamad, a subliniat ca este de "importanta strategica" pentru guvern sa ajute industria locala din Malaezia, cea mai mare piata de automobile din Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

     

    Vizualizari: 924