rss

Opel va lansa un crossover de lux si o citadina electrica

  1. 17/05/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Crossover, masina electrica, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Opel pregateste un crossover premium si un model de mici dimensiuni cu propulsie electrica. Lansarea celor doua autoturisme ar putea fi programata pentru anul 2015. Informatiile au fost dezvaluite de Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel, care admite ca trebuie sa acopere anumite segmente neabordate pana in prezent.

    Designul SUV-ului va fi o surpriza pentru public, producatorul auto dorind sa combine liniile specifice unui crossover cu cele al unui model de lux. Autoturismul va fi pozitionat deasupra lui Insignia.

    Un astfel de model ar putea aduce un real beneficiu imaginii de marca in tarile emergente, acoperind totodata un segment dominat de adversari puternici.

    In ceea ce priveste citadina cu zero emisii, constructorul auto va implementa tehnologia Erev regasita pe Ampera, adica va beneficia de un motor pe benzina care functioneaza pe post de generator pentru a extinde autonomia bateriei. Ca dimensiuni, masina va fi asemanatoare cu modelul Corsa.

    Conform unor speculatii anterioare, Opel ar putea doua astfel de modele complet distincte: un autoturism inspirat din MINI si DS3 si unul mai eficient si cu un design minimalist.

    Vizualizari: 1729